Головна Новини Політика внутрішня політика Половина українських доріг не відповідає стандартам, - радник прем'єра
commentss НОВИНИ Всі новини

Половина українських доріг не відповідає стандартам, - радник прем'єра

Юрій Голік розповів, що дасть країні капіталізація доріг, на яких раніше наживалися "ущербні політики"

22 жовтня 2019, 10:30 comments1762
Поділіться публікацією:
Половина українських доріг не відповідає стандартам, - радник прем'єра

Інвестиції, туризм і додаткові робочі місця – все це в Україну можуть привнеси хороші дороги, не кажучи вже про комфорт для водіїв і пасажирів. Як розповів у блозі на "Цензор.Нет" радник прем'єр-міністра України Юрій Голік, капіталізація наших доріг дасть набагато більші перспективи, ніж шахрайство на їх ремонт і обслуговуванні, яким раніше займалися "ущербні професійні політики".

Так, за словами Юрія Голика, нові якісні дороги – це як раз те, що в першу чергу необхідно країні, і ремонт траси "Запоріжжя — Маріуполь" — яскравий тому приклад. Раніше важливу магістраль планували ремонтувати цілих три роки. Тепер же терміни скоротили в 10 разів: оновлять дорогу всього за три місяці.

До речі, зараз наша країна, на жаль, займає 132-е місце в світі за рівнем розвитку автодоріг: майже 40% шляхів державного значення не відповідають стандартам за міцністю, а 51% — за рівністю. Ще сумніше те, що 9600 мостів – застарілі і не відповідають новим нормам по навантаженню, а майже сотня і зовсім не функціонує.

Юрій Голік пояснює: якісне дорожнє покриття – стратегічне завдання, вирішивши яке, стане ефективнішим український бізнес. "Швидкість і якість перевезення, а також обігу товарів та грошей, зниження амортизації транспорту та псування товару, зниження собівартості перевезень – це все підвищує ефективність бізнесу, особливо орієнтованого на перевезення", – упевнений радник прем'єр-міністра України. Більш того, інвестиції будуть розподілятися рівномірно, а країну охопить внутрішній туризм, адже українці будуть куди менш прив'язані до авіа- та залізничного сполучення. "Транспортна галузь збільшується в обсягах і ефективності. А це вже — сотні тисяч робочих місць. Всі суміжні галузі теж ростуть. І це додатковий стимул для всієї економіки", – упевнений Голік.

Як раніше повідомляли "Коментарі", ремонт траси Запоріжжя-Маріуполь – це рекорд для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Цензор.Нет
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!