Головна Новини Політика внутрішня політика Стало відомо, скільки українці можуть заробити на доносах і кому від цього буде погано
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українці можуть заробити на доносах і кому від цього буде погано

Виявилося, що отримати свій відсоток можна буде тільки після суду, і якщо чоловік завдав серйозної шкоди державі

22 жовтня 2019, 12:27 comments1122
Поділіться публікацією:
Стало відомо, скільки українці можуть заробити на доносах і кому від цього буде погано

Згідно з прийнятим законом, "Про запобігання корупції",  людина спочатку повиненна повідомити про корупцію в НАПК, після цього агентство спрямує його в правоохоронні органи. Щоб отримати "винагороду", потрібно звертатися туди ж, у НАПК.

Після цього, максимум за 45 діб НАПК має перевірити інформацію і передати в правоохоронні органи, після цього — порушення кримінальної справи, слідство, суд.

І тільки після того, як пройдуть всі судові тяжби, і людина, на яку написали заяву буде покарана, скаржник зможе отримати свої 10%.

Відзначається, що виплатити ці гроші неможливо без рішення суду. На 10% "гонорару" може розраховувати лише той, хто повідомив про серйозне порушення, яке завдало величезний збиток державі.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти допускають, що в Україні законопроект про обличителях може принести непогані результати

 Верховна рада України прийняла у другому читанні законопроект №1010 "Про внесення змін до закону "Про запобігання корупції" про обличителях корупції". Законопроект подав в Раду президент Володимир Зеленський.

Закон говорить, що викривачем буде вважатися фізична особа, яка повідомила про можливі факти корупційних правопорушень, якщо така інформація стала йому відома у зв'язку з трудової, професійної, господарської, громадської, наукової діяльністю, у зв'язку з проходженням служби або навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!