Головна Новини Політика внутрішня політика Кадровий голод або один зі «своїх»: експерти дали оцінку призначенню Сивохо в РНБО
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадровий голод або один зі «своїх»: експерти дали оцінку призначенню Сивохо в РНБО

Експерти відзначають, що Сергій Сивохо не є експертом в даних питаннях

22 жовтня 2019, 15:28 comments2372
Поділіться публікацією:
Кадровий голод або один зі «своїх»: експерти дали оцінку призначенню Сивохо в РНБО

Шоумен, гуморист, знаменитий донеччанин Сергій Сивохо повідомив, що отримав посаду радника секретаря РНБО з питань реінтеграції та відновлення Донбасу. Опитані виданням "Коментарі" експерти неоднозначно оцінили це призначення.

Підійде будь-який небайдужий

Експерт Українського інституту аналізу політики та менеджменту (УІАМП) Володимир Воля називає це призначення дивним.

"Сивохо не є експертом в питаннях політики, конфліктних ситуацій. Не володіє необхідними знаннями для надання професійних консультацій у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі. З таким же успіхом можна було призначити на цю посаду будь-якого небайдужого громадянина або громадянку, які розмірковують з різних питань на аматорському рівні", — вважає політолог.

За словами експерта, це призначення свідчить про некомпетентність тих, хто його приймав.

У "досьє" підтримка Антимайдану та сепаратистів

Директор Міжнародного інституту демократій, політолог Сергій Таран також зазначає, що призначення Сивохо виглядає досить дивно, враховуючи відсутність будь-якого досвіду в даній сфері.

"Сивохо не представив жодного натяку на існування якоїсь стратегії визволення Донбасу, за що він буде в теорії відповідати. Є й важливий морально-політичний аспект – Сивохо свого часу підтримував Антимайдан і стояв на одних мітингах з сепаратистами. А тепер він буде мати доступ до державної таємниці", — зазначив експерт.

На думку політолога це призначення є ще однією ілюстрацією проблем нової влади в сфері безпеки.

Вхожий в кабінети

Однак голова правління в Аналітичному центрі "Донбаський інститут регіональної політики" Енріке Менендес вважає новий пост Сергія Сивохо хорошим знаком.

"Вітаю призначення Сергія Сивохо. Поки незрозуміло, які у нього будуть повноваження, але він виріс у Донецькому регіоні та добре його розуміє. Крім того, він вхожий у владні кабінети", — констатує експерт.

У той же час Менендес підкреслив, що Сивохо доведеться витратити багато часу, щоб набрати авторитет серед жителів Донбасу. За його словами, багато буде залежати від того, яку команду сформує Сивохо і які у нього будуть можливості впливати на регіон.

Трампу має сподобається

Політолог Данило Богатирьов припускає, що Сивохо був призначений на посаду радника секретаря РНБО з трьох причин.

"По-перше, він сам з Донецька. По-друге, він відомий в суто позитивному ключі. Будучи гумористом без досвіду в політиці, він викликає у виборця лише позитивні емоції, зберігаючи високий рейтинг президента", — констатує експерт.

Крім того, за словами Богатирьова, це призначення свідчить про серйозний кадровий голод в команді президента. Американське керівництво не хоче бачити в оточенні Зеленського представників "соросівської тусовки" та ставлеників табору Демократичної партії, а "підопічні" Коломойського хочуть зайняти більш "прибуткові" посади. І тільки Сивохо є "своїм".

При цьому експерт не береться спрогнозувати, якими будуть результати роботи Сивохо.

"Не сумніваюся, що він буде старатися. Однак домогтися якого-небудь результату в такому делікатному питанні як реінтеграція, не маючи попереднього політичного досвіду, буде вкрай складно", — резюмує Богатирьов.

Зазначимо, Сергій Сивохо, коментуючи своє призначення, заявив, що у нього і його команди є "величезне бажання закінчити цю війну, в тому числі в головах".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!