Головна Новини Політика внутрішня політика Пєсков підтвердив прогноз Медведчука про зрив мінського процесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Пєсков підтвердив прогноз Медведчука про зрив мінського процесу

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук закликав владу виконувати Мінські угоди

22 жовтня 2019, 17:20 comments2945
Поділіться публікацією:
Пєсков підтвердив прогноз Медведчука про зрив мінського процесу

Підготовка очної зустрічі глав держав "нормандської четвірки" ускладнена через нові підходи і запити однієї із сторін". Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Представник Кремля зазначив, що на даний момент не можна говорити про терміни проведення зустрічі. "Зараз ніяких конкретно визначених термінів саміту немає і бути не може, тому що, як ви знаєте позицію президента РФ Володимира Путіна, спочатку повинна бути підготовка, потім ‒ саміт", ‒ сказав Пєсков.

Прес-секретар підкреслив, що підготовка вестися не може, оскільки постійно змінюється запитні позиції однієї із сторін. "У ситуації, коли одна із сторін заявляє про якісь нові підходи, "нормандський формат" відчуває певні труднощі з тим, щоб належним чином підготувати такий саміт, це затягує настільки цінний час", ‒ додав Пєсков.

Заява прес-секретаря президента РФ підтверджує оцінку і прогнози, які дав голова Політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук, коментуючи вимоги, озвучені українською стороною на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 15 жовтня.

Подібна позиція, переконаний Віктор Медведчук, свідчить про те, що "мирний процес ‒ процес мирного врегулювання і припинення бойових дій ‒ на сьогоднішній день фактично зривається". На думку політика, це означає, що мирний процес зупинений і немає політичної волі на встановлення миру з боку президента України.

Провину за зрив процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Віктор Медведчук поклав на президента України. "Я відношу це не до делегації, тому що українська делегація не могла діяти без директиви пана Зеленського", – сказав політик.

Віктор Медведчук закликав Київ слідувати Мінськими угодами, які є безальтернативними. "Так вважають від Вашингтона до Києва у всьому світі ‒ план, який може, по-перше, припинити бойові дії, по-друге, встановити мир. І за цим планом, за виконання Мінських угод, повинні рухатися всі зацікавлені сторони, і в першу чергу, на чолі цього руху повинна бути Україна, тому що це все відбувається на території України. Треба зробити все, щоб Донбас повернувся в Україну, а Україна ‒ на Донбас", – резюмував Медведчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!