Головна Новини Політика внутрішня політика Українці хвилюються, що публікація актів на сайтах дозволить заднім числом їх підміняти, — Дубілет
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці хвилюються, що публікація актів на сайтах дозволить заднім числом їх підміняти, — Дубілет

Публікуватися закони і постанови будуть з електронно-цифровим підписом

24 жовтня 2019, 10:37 comments1689
Поділіться публікацією:
Українці хвилюються, що публікація актів на сайтах дозволить заднім числом їх підміняти, — Дубілет

Нещодавно Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет розповів, що в нашій країні незабаром може отмениться необхідність друку законів і всіляких урядових актів в газетах "Голос України" та "Урядовий Кур'єр". Замість цього пропонується їх публікувати на офіційних сайтах.

Ініціатива викликала неоднозначну думку у громадськості. За словами Дубілета, "українці захвилювалися, що це може дозволити заднім числом підміняти тексти актів. Мовляв, папір надійніше". У той же час він пояснив, що публікуватися закони і постанови будуть з електронно-цифровим підписом.

"ЕЦП дає гарантію, що цей документ неможливо змінити. Якщо хоча б одна літера змінюється — це легко побачити. Всі бачать час накладання ЕЦП на файл. Цей час синхронізується з центральними серверами АЦСК. Тобто варіант, коли текст змінюється і потім на нього накладається новий ЕЦП, теж неможливий. Чи можна якось примудритися і підробити ЕЦП? Або якось змінити час підпису? Якщо ви трохи розбираєтеся в цьому питанні, то знаєте, що це практично неможливо. Якщо не розбираєтесь, просто повірте на слово. Якби раптом хтось поставив собі це за мету, навіть складно уявити масштаб цієї спецоперації.", — написав на своїй сторінці в соціальній мережі Дмитро Дубілет.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Україні пропонують публікувати закони на офіційних сайтах, а не на папері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!