Головна Новини Політика внутрішня політика Україна і Росія готують новий обмін полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна і Росія готують новий обмін полоненими

Росія дати не називає, вказуючи на більш важливі питання, зокрема "нормандську зустріч"

30 жовтня 2019, 13:21 comments1433
Поділіться публікацією:
Україна і Росія готують новий обмін полоненими

Російська сторона разом з Україною ведуть консультации стосовного нового обміну полоненими, але в даний момент точної дати поки що немає. Про це сказав заступник глави МЗС РФ Андрій Руденко.

Руденко сподівається, що спільна робота принесе позитивний результат, проте першочерговим завданням зараз є проведення саміту "нормандської четвірки".

Політик також прокоментував ситуацію з обміном полоненим на Донбасі. За його словами, обмін громадян України, які перебувають в Росії і обмін між Україною та "ДНР" – це зовсім два різних процесу, і в цьому напрямку йде зовсім інша робота.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 7 вересня поточного року між Україною і Росією відбувся масштабний обмін полоненими за формулою "35 до 35". Серед звільнених 24 захоплених в Керченській протоці моряка і 11 політв'язнів.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", українська сторона вже підготувала і передала списки утримуваних у Росії громадян України. Очікується, що новий обмін полонених відбудеться в цьому році.

29 жовтня представник ОБСЄ в Контактній групі Мартін Сайдик заявив, що готується масштабний обмін полоненими і в даному питанні проводиться дуже серйозна робота. Крім того, на засіданні Контактної групи з участю експертів було погоджено питання можливості міжнародного аудиту компанії "Вода Донбасу". Тендер на аудит проведе Міжнародний комітет Червоного Хреста.   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!