Головна Новини Політика внутрішня політика "Треба керуватися принципом Вольтера", - Порошенко засудив тиск на "Прямий" канал
commentss НОВИНИ Всі новини

"Треба керуватися принципом Вольтера", - Порошенко засудив тиск на "Прямий" канал

Петро Порошенко розповів про лояльність до опозиційним телеканалам під час його каденції

7 листопада 2019, 16:32 comments1641
Поділіться публікацією:
"Треба керуватися принципом Вольтера", - Порошенко засудив тиск на "Прямий" канал

П'ятий президент України Петро Порошенко розкритикував сьогоднішній обшук, проведений в рамках кримінального провадження у власника телеканалу "Прямий" Володимира Макеєнка, який провів сьогодні Державне бюро розслідувань. Про це колишній глава держави розповів під час свого візиту на Донбас, передає "Главком".

Як підкреслив Порошенко, даний епізод є лише частиною загальної ситуації, що відбувається в країні і йде врозріз з європейським напрямком, який обрала Україна.

"У роки мого президентства була маса опозиційних каналів і ресурсів, які критикували мене особисто, спираючись на недостовірну інформацію або відверто брехали. Мені точно не подобалося, що тоді про мене говорили. Але я розумів, що в даному випадку необхідно керуватися принципом Вольтера (французький філософ XVIII століття — прим. ред.): "Я можу бути не згоден з вашою думкою, але я віддам життя за те, щоб ви могли його висловити", — зазначив лідер фракції "Європейська солідарність".

Також Петро Порошенко підкреслив, що нинішній гарант Володимир Зеленський може і не знати про те, що люди в його команді ведуть до обмеження мовлення вільних ЗМІ.

"Вчора були заяви керівника профільного комітету, представника уряду про те, що вони збираються притягнути до відповідальності журналістів, контролювати інтернет. Я твердо переконаний, що це саме той випадок, який вимагає його втручання. Обшуки і арешт рахунків — це спроби припинити мовлення будь-якого каналу. Це проблема не каналу і не якийсь окремий випадок. Це проблема України в цілому і європейського вибору країни. Тому що це точно не має нічого спільного ні з європейським правилам, ні з європейськими цінностями", — сказав він.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики розробляють перелік санкцій, передбачених для накладання для ЗМІ, несучих постійні збитки.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!