Головна Новини Політика внутрішня політика У справі про вбивство Шеремета можуть фігурувати подружжя АТОшників
commentss НОВИНИ Всі новини

У справі про вбивство Шеремета можуть фігурувати подружжя АТОшників

У даний момент сімейна пара проходить у справі про замах на вбивство та незаконне поводження зі зброєю

8 листопада 2019, 08:40 comments3716
Поділіться публікацією:
У справі про вбивство Шеремета можуть фігурувати подружжя АТОшників

Колишні добровольці АТО, подружжя Владислав та Інна Грищенки, затримані за підозрою в підготовці вибуху, однак вони також можуть фігурувати в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

За версією слідства, влітку минулого року чоловік Грищенко разом з другом Іваном Вакуленком зробили вибухівку і прикріпили її до машини 61-річного Михайла Чекурака в місті Косові. Чоловік, на якого планувався замах, вчасно помітив дивний об'єкт і тим самим уникнув смерті.

При цьому слідство може зв'язати подружжя зі справою журналіста Павла Шеремета, розслідування по справі Грищенків веде той же слідчий, який займається розслідуванням вбивства журналіста.

Нагадаємо, 24 вересня поліція затримала Владислава Грищенка, а його дружину 5 листопада. Суд заарештував обох на час розслідування. Третій фігурант справи помер 18 листопада, за версією слідства, він вчинив самогубство.

Павло Шеремет був убитий в результаті підриву його автомобіля 20 липня 2016 року о 7:45 ранку по дорозі на роботу. Він поспішав на радіоефір з главою української Федерації легкої атлетики Ігорем Гоцулом.

10 травня у Києві в коворкінгу MediaHub був представлений фільм-розслідування вбивства відомого журналіста Павла Шеремета. Над фільмом, який називається "Вбивство Павла" працювала редакція розслідувань "Слідство.Інфо" та представники міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP.

Автори проекту, вивчивши відео з усіх камер, що оточують місце вибуху, зуміли відстежити пересування пари кілерів — жінки і чоловіка.

Також журналісти встановили, що поліція не опитала ключового свідка — таксиста, який стояв поруч у момент, коли жінка закладала вибуховий пристрій в автомобіль, який, до речі, належав головреду "Української правди" Олені Притулі. У момент вибуху її в автомобілі не було.

У фільмі йдеться про можливу присутність в ніч перед вбивством біля місця закладення бомби співробітників спецслужб. За даними розслідувачів, вони вели стеження за відомим журналістом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!