Головна Новини Політика внутрішня політика Росія ні до чого: жителі Донбасу дали оцінку війні і назвали винних
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія ні до чого: жителі Донбасу дали оцінку війні і назвали винних

Більшість вважає, що відновлювати Донбас має Україна

9 листопада 2019, 21:21 comments7888
Поділіться публікацією:
Росія ні до чого: жителі Донбасу дали оцінку війні і назвали винних

Більшість жителів окупованої території Донецької та Луганської областей (76%) вважають, що конфлікт на території Донбасу є громадянським. Про це свідчать результати опитування жителів ОРДЛО, проведених компанією "Нью імідж маркетинг груп", повідомляє "Дзеркало тижня".

Так, з твердженням, що на Сході України йде громадянська війна "повністю згодні" і "скоріше згодні" 35,6% і 40,5% опитаних відповідно. Повністю незгодні з таким твердженням лише 9,3% респондентів, а "швидше не згодні" — 14,1%.

picture

При цьому, 3,1% громадян "повністю згодні" з тим, що війну почали Росія і місцеві формування, а 6,4% — "скоріше згодні" з цим. А ось "абсолютно не згодні" з цим твердженням 44,9% респондентів, а "швидше не згодні" 45,1%. А колосальний військовий потенціал шахтарського краю насторожив тільки 8,5% учасників опитування.

У той же час, 57,8% жителів ОРДЛО назвали себе громадянами України. Ще у 41,6% опитаних є лише паспорт громадянина РФ і 34,8% — громадянство "Л/ДНР".

Відповідальність за війну в тій чи іншій мірі абсолютна більшість респондентів (понад 90%) поклала на українську владу після Євромайдану. Близько 90% вважають винними ще й США. А близько 80% опитаних вважає, що винні місцеві активісти Євромайдану, влада експрезидента Віктора Януковича і Євросоюз. Антимайдан, Росію і ватажків "Л/ДНР" вважають винними у війні в різній мірі приблизно до 45% респондентів.

picture

І як результат, на думку 63,6% опитаних, відновлювати Донбас Україна має за свій рахунок. І тільки кожен п'ятий (18,5%) респондент розраховує в цьому питанні на себе. Ще 17% опитаних хочуть відновлення зруйнованого регіону за рахунок США, 16,5% — за рахунок Євросоюзу і 16% — за рахунок Росії, а 13% переконані, що відновлювати ОРДЛО мають всі вищеперелічені.

Контролювати кошти на відновлення, на думку 67% жителів окупованої території, має так звана "влада" терористичних "Л/ДНР". За контроль з боку Росії висловилися 50,2% респондентів. Менше всього в питанні контролю довіряють Україні (24,9%), Євросоюзу (8,1%) та США (2,4%).

Дослідження проведене компанією "Нью імідж маркетинг груп" з 7 по 31 жовтня. Всього було опитано 1606 осіб: 806 в окупованих районах Донецької області і 800 — на непідконтрольній Луганщині.

Як повідомляв сайт "Коментарі", згідно з опитуванням Міжнародної організації Internews, 13% населення України не довіряють російським ЗМІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!