ОПЗЖ закликала не допустити в Україні інформаційний концтабір

Законопроект передбачає введення нових вимог і стандартів до новин у ЗМІ

Політична партія "Опозиційна платформа – За життя" виступила з обуренням щодо нового наказу президента Володимира Зеленського. Йдеться про введення нових вимог і стандартів до новин в ЗМІ на законодавчому рівні. Про це йдеться на сайті політсили.

"У разі прийняття законопроекту, завдяки новим "стандартам новин" команда чинного президента отримає можливість, з легкістю впоратися з будь-яким виданням, сайтом, телеканалом, газетою і журналістом", - зазначено в заяві ОПЗЖ.

Варто згадати, що мова йде про указ "Про невідкладні заходи з проведення реформ і зміцненню держави" - його Зеленський підписав 9 листопада. Один з пунктів цього документа передбачає врегулювання діяльності медіа в Україні. Діюча влада, таким чином, має намір встановити нові вимоги і стандарти новин, розробивши механізм запобігання поширення неправдивої та спотвореної інформації.

Цей документ всього за добу став предметом активних обговорень, обурення і критики як з боку журналістів, так і з боку громадських діячів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що політична партія "Опозиційна платформа – За життя" офіційно підтримала розведення військ в районі Петровського, зазначивши, що це єдиний шлях повернення миру в Україну.