Головна Новини Політика внутрішня політика У 2020 році Держгеокадастр створить цифрову модель територій України, - Гончарук
commentss НОВИНИ Всі новини

У 2020 році Держгеокадастр створить цифрову модель територій України, - Гончарук

Гончарук розповів, як будуть реформувати Держслужбу України з питань геодезії, картографії та кадастру

11 листопада 2019, 14:32 comments2125
Поділіться публікацією:
У 2020 році Держгеокадастр створить цифрову модель територій України, - Гончарук

У 2020 році Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру повинна створити цифрову модель територій та провести інвентаризацію всіх земель. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Як заявив Гончарук, в наступному році Держгеокадастр буде активно реформуватися. Так, прем'єр-міністр поставив перед службою три завдання. По-перше, створити сучасну цифрову карту території країни, гроші на яку передбачені держбюджетом. За допомогою неї планують отримати актуальні повні відомості про те, якими ресурсами володіє Україна, зокрема, лісами, корисними копалинами, сільськогосподарськими угіддями. Гончарук вважає, що відсутністю такої карти за 28 років "в сіру" користувалися корупціонери. Обліт всіх земель і створення цифрової моделі територій України планують здійснити до кінця 2020 року.

Друге завдання від прем'єра: інвентаризація землі, в тому числі 10 млн га сільськогосподарських угідь державної власності, а також внесення даних до кадастру, що дозволить підготуватися до відкриття ринку сільгоспземель. Дедлайн – 1 серпня наступного року.

По-третє, Гончарук потребував публікувати рішення територіальних органів Держгеокадастру онлайн.

Також сьогодні прем'єр-міністр звільнив заступника голови Держгеокадастру в Рівненській області Сергія Дубича, доручивши перевірити, чи була в роботі керівника корупційна складова. За словами прем'єр-міністра, з вересня цього року змінили 20 голів Держгеокадастру в різних областях.

Портал "Коментарі" повідомляв, що раніше прем'єр-міністр озвучив вимоги до нещодавно призначеного голови Держслужби геології та надр України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!