Головна Новини Політика внутрішня політика Рейтинг довіри Зеленському – 68%, а незадоволених політичним курсом – 35%: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Рейтинг довіри Зеленському – 68%, а незадоволених політичним курсом – 35%: опитування

У Центрі Разумкова дослідили, як українці оцінюють дії влади і політиків

11 листопада 2019, 16:41 comments2446
Поділіться публікацією:
Рейтинг довіри Зеленському – 68%, а незадоволених політичним курсом – 35%: опитування

Рейтинг президента зменшується, а прихильників та противників нинішньої політики – майже рівна кількість. Про це повідомляється в Українському центрі економічних і політичних досліджень ім. О. Разумкова.

Опитування, яке проводилося 1-7 листопада, показало, що кількість прихильників і противників нинішнього політичного курсу стала приблизно однаковою. Так, 37,5% осіб вважають, що події в Україні розвиваються в правильному напрямку, тоді як у вересні таких було 57%, а в жовтні – 45%. Людей, впевнених в тому, що події розвиваються в неправильному напрямку – 35%, при цьому, у вересні їх було 17%, у жовтні – 29%.

Також українці оцінили, як змінилася загальна ситуація в країні, порівняно з початком цього року: 48% – змін не побачили, 26% – заявили про погіршення, 15% – відзначили поліпшення.

А ось рівень довіри до конкретних персон показав, що найбільше симпатизують Володимиру Зеленському (довіряють – 68% опитаних, не довіряють – 24%), Дмитру Разумкову (відповідно 52% і 31%) та Олегу Сенцову (36% і 29%). Зазначимо, що рейтинг президента знижується, оскільки у вересні йому довіряло 79%, а у жовтні – 70,5% опитаних. Також висловлюють довіру Святославу Вакарчуку – 37%, але не довіряють йому все-таки більше – 48%. А ось у Олексія Гончарука прихильників і супротивників приблизно рівне число. Лідерами за недовірою стали Петро Порошенко (79%), Віктор Медведчук (75%), Юлія Тимошенко (70%), Арсен Аваков (69%) і Юрій Бойко (68%).

Найчастіше довіряють Збройним Силам України, волонтерам, Церкві, Держслужбі з надзвичайних ситуацій, добровольчим батальйонам, Нацгвардії, Держприкордонслужбі, українським ЗМІ, громадським організаціям – у всіх число більше 50%. А ось зашкалює за позначку в 50% недовіра до ЗМІ Росії, судової системи, чиновників, політичних партій, комерційних банків, ряду установ прокуратури, Нацбанку.

В опитуванні взяли участь 2015 людей віком від 18 років у всіх регіонах України, крім тимчасово непідконтрольних територій країни. Зазначимо, що кожне питання мало різні варіанти відповідей, при цьому, і таку позицію, як "важко відповісти". Тому не у всіх випадках відсоткові показники в сумі складають 100.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що статисти виявили рівень ксенофобських настроїв у Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!