Головна Новини Політика внутрішня політика Кріпаків немає: Геращенко попередила про наслідки запуску ринку землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кріпаків немає: Геращенко попередила про наслідки запуску ринку землі

За словами нардепа від фракції "Європейська солідарність" Ірини Геращенко, з законопроекту про ринок землі вилучено пункт про оцінку якості грунтів

12 листопада 2019, 13:00 comments1499
Поділіться публікацією:
Кріпаків немає: Геращенко попередила про наслідки запуску ринку землі

Прийняття законопроекту про ринок землі, який раніше був розроблений та затверджений Кабінетом міністрів за дорученням президента Володимира Зеленського, буде мати для України негативні наслідки. Про це заявила народний депутат від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко кореспонденту порталу "Коментарі".

"Закон, який намагаються просувати, жахливий. Саме тому його проголосували на комітеті, скликаному позачергово протягом 10 хвилин. Цей закон, насправді, не захищає ані українську землю, ані українців, ані фермерів... Селяни — не кріпаки. Очевидно, що вони мають мати право на землю, — сказала парламентарій.

Геращенко висловилася підтримку ринку землі, відзначивши необхідність виконання для цього низки умов.

"Я дійсно вважаю, що в Україні має бути ринок землі. Але мають бути враховані ключові позиції, як це працює у всіх європейських країнах. Перше, має бути захищений фермер і селянин, земля має належати людям, які мають на неї право. Тому ми маємо провести дуже серйозний моніторинг української землі, створити прозорий земельний кадастр", — сказала нардеп, звернувши увагу на необхідність надання фермерам дешевих кредитів.

За словами політика, з законопроекту вилучено пункт про оцінку землі.

"В законопроекті уніфіковані чорноземи Черкащини з менш багатими чорноземом землі інших регіонів. Очевидно, що ця земля має абсолютно різну якість", — пояснила вона.

Крім того, Геращенко звернула увагу на норму законопроекту, якою виставлено обмеження щодо концентрації землі в одних руках – до 200 тис. га. За її словами, на таку кількість землі є кошти тільки в олігархів і у разі ухвалення закону в Україні з'явиться "кілька офіційних латифундистів".

Як повідомляв сайт "Коментарі", нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський заявив, що нардепи від фракції, обрані в мажоритарних округах, не підтримають законопроект про ринок землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!