Головна Новини Політика внутрішня політика Арахамія розповів, як шукають заміну Яременку
commentss НОВИНИ Всі новини

Арахамія розповів, як шукають заміну Яременку

Кандидатів на посаду голови комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва ще розглядають

12 листопада 2019, 14:01 comments1988
Поділіться публікацією:
Арахамія розповів, як шукають заміну Яременку

Новий голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва повинен володіти англійською та мати досвід роботи у міжнародних організаціях. Про це порталу "Коментарі" розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Вчора фракція "Слуга народу" розглянула заяву про відставку Богдана Яременка, голови комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва, який нещодавно потрапив у секс-скандал через інтимне листування на робочому місці.

"Не було навіть підтримки фракції, ми не виносили це на голосування, ми просто погодилися. Він за власної ініціативи написав заяву, а ми прийняли її до уваги. Тобто, не було обговорення цього процесу", — коментує відставку голова фракції Давид Арахамія.

За інформацією депутата фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук, на посаду Яременка наразі претендують Єлизавета Ясько, Святослав Юраш, Олександр Мережко та Галина Михайлюк. Кандидатури, які потрапили у "шорт-лист", будуть розглядатися, але порядок визначення ще невідомий.

"Перший варіант – зробити такий собі праймеріз на всю фракцію. Інший варіант – зробити закритий праймріз у комітеті спочатку, а потім погодити це рішенням фракції. Який варіант ми оберемо, ще не визначили", — розповів Арахамія

За словами Арахамії, кандидат обов'язково має вільно володіє англійською мовою, мати досвід роботи у міжнародних організаціях та співпраці з посольствами. Адже, за словами Арахамії, "це важливий комітет, це закордонні справи, це політична опозиція".

Раніше "Коментарі" писали, що нардеп Яременко, який став героєм секс-скандалу, з трибуни Верховної Ради вибачився та попросив не засуджувати його.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!