Головна Новини Політика внутрішня політика ГПУ підготувала підозру Шарію
commentss НОВИНИ Всі новини

ГПУ підготувала підозру Шарію

Генпрокуратура підготувала підозру медіа експерту Анатолію Шарію

13 листопада 2019, 10:59 comments2124
Поділіться публікацією:
ГПУ підготувала підозру Шарію

ГПУ підготувала підозру блогеру і журналісту Анатолію Шарію. Про це повідомляє видання Шарий.net.

Відзначається, що підозра стосується справи, за якою Шарій перебував у розшуку з 2011 року. Навесні цього року суд відправив справу на дорозслідування і зняв з розшуку журналіста. В ході проведення дорозслідування були опитані свідки, які  спростували звинувачення на адресу Шарія, крім того, потерпілий у справі заявив, що у нього немає претензій до Шарія і попросив більше його не турбувати. Незабаром новообраний генпрокурор доручив Руслан Рябошапка доручив зайнятися цією справою прокурору Києва.

Нагадаємо, в кінці вересня контррозвідка СБУ внесла в свою базу дружину Шарія Ольгу Шарій, і якщо вона вирішить відвідати Україну, то буде затримана та допитана. У даний момент дружина блогера вагітна.

Як писали "Коментарі", 3 липня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію блогера Анатолія Шарія кандидатом у депутати.

Нагадаємо, 8 червня 2012 року Шарій попросив притулок і отримав п'ятирічний статус політичного біженця і посвідку на проживання в Євросоюзі від Литви. Україну журналіст залишив нібито через переслідування з боку міліції.

Станом на 2013 рік щодо Шарія було порушено дві кримінальні справи – за хуліганство (через стрілянину в "Макдональдсі") та завідомо неправдивому повідомленні про злочин із штучним створенням доказів обвинувачення (за заяви про напад на його автомобіль).

Журналіст назвав справи сфабрикованими і вважав їх спробою тиску у зв'язку з професійною діяльністю.У квітні 2019 року Шевченківський районний суд скасував арешт і розшук Шарія в одній зі справ проти нього. Зараз блогер все ще знаходиться в розшуку. Згідно з даними реєстру МВС, у слідства є рішення суду про його арешт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!