Головна Новини Політика внутрішня політика Нардеп від "Голосу": "Зеленський ставиться до нас, як до обслуги"
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп від "Голосу": "Зеленський ставиться до нас, як до обслуги"

Сергій Рахманін переживає, що парламент перетворять на додаток до Офісу президента

13 листопада 2019, 14:40 comments2469
Поділіться публікацією:
Нардеп від "Голосу": "Зеленський ставиться до нас, як до обслуги"

Авторитетний український журналіст, а в останні півроку і народний депутат фракції "Голос" Сергій Рахманін поставився з побоюванням до слів президента Володимира Зеленського, коли той заявив, що у Верховній Раді демократія, але це "поки що". Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Українська правда".

"Зеленський нещодавно записав новий відеоблог з Tesla, де заявив: "Поки що у нас у Верховній Раді демократія. Але це поки що". Ви відчуваєте загрозу, що парламент може перетворитися в якусь філія Офісу президента?", — задає риторичне запитання співрозмовникові народний депутат.

Рахманін зазначає, що глава держави має якесь викривлене і небезпечне ставлення парламенту, немов народні депутати — це обслуга його інтересів.

"Він (Зеленський — прим. ред.) чомусь сприймає вищий законодавчий орган, який називається Верховна Рада, як якийсь додаток до Офісу президента. Точно таке ж відношення він транслює і на Кабінет міністрів на диво. Я йому чемно рекомендував подивитися Конституції; він колись казав, що він її читав — ну, дай Бог", — сказав Сергій Рахманін.

Нардеп пояснює, що гарант не може проявляти неповагу до інституцій влади, тому що сам є такою інституцією, просто з іншими функціями, як і прописано в Законі: кожна галузь влади має свою компетенцію. До того ж, на думку Рахманіна, таке презирливе відношення до урядовим органам формує відповідну поведінку у народу, адже іншими словами: "якщо сам президент не поважає уряд, то навіщо це робити?".

Також колишній журналіст висловив досить непопулярну і несподівану точку зору на характер правління президента Зеленського.

"Мені невідомо про стиль його управління. Зеленського називають публічним президентом з точки зору обивателя-споживача. Бо він присутній в телевізорі, в інтернеті, його бачать, він їздить, записує ролики. З точки зору політика або журналіста він абсолютно непублічна. Він уникає прес-конференцій, брифінгів, публічних виступів", — резюмує політик по даній темі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" епізодично публікував інтерв'ю українського гаранта Володимира Зеленського, що той проводив за кермом автомобіля. Зокрема, президент ділився труднощами нової верховної професії і показав своїм шанувальникам, де краще пити каву.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!