Головна Новини Політика внутрішня політика Баканов про Федину і Звіробій: "Кримінальний кодекс все чітко визначив"
commentss НОВИНИ Всі новини

Баканов про Федину і Звіробій: "Кримінальний кодекс все чітко визначив"

Глава СБУ запевнив, що якщо лінгвістична експертиза підтвердить загрозу президенту, то справа дійде до тюремного ув'язнення

13 листопада 2019, 21:32 comments3141
Поділіться публікацією:
Баканов про Федину і Звіробій: "Кримінальний кодекс все чітко визначив"

Народному депутату від партії "Євросолідарність" Софії Федине і волонтеру Марусі Звіробій може загрожувати реальна тюремне ув'язнення в разі, якщо лінгвістична експертиза знайде в їх скандальному відеозверненні до українського гаранта Володимиру Зеленського факт загрози. Про це заявив глава СБУ Іван Баканов у своєму інтерв'ю виданню "Главком".

"Я вважаю, це справа матиме продовження найближчим часом. Кримінальний кодекс все чітко визначає: якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна загроза, то мова піде про тюремний термін. Наскільки мені відомо, кримінальне провадження відкрито, я думаю, відповідна експертиза призначена", — підкреслив глава відомства.

Також Баканов зазначив, що в подібній  зневазі до президента "засвітилися" не тільки дані особи, особливо, вказуючи на Федину з урахуванням її парламентського статусу.

"Ми повинні поважати інститут президента, будь-який державний інститут. Ми зараз не говоримо про гумор — весь світ жартує над політиками, в цьому нічого такого немає. Але, наприклад, у законодавстві Німеччини є чітка відповідальність за такі речі. В українському — немає", — підкреслив чиновник, додавши, що якби команда Зеленського почала впроваджувати такі зміни в кримінальний кодекс, то піддалася б найжорстокішої критики від опозиції всіх рівнів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генеральна прокуратура передала виробництво по скандальному зверненню Софії Федини з соратницею в Держбюро розслідувань.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!