Головна Новини Політика внутрішня політика Росія висунула умову для нормандського формату
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія висунула умову для нормандського формату

Путін розповів, що повинен зробити Київ, щоб відбулася зустріч у нормандському форматі

15 листопада 2019, 10:54 comments2254
Поділіться публікацією:








Росія висунула умову для нормандського формату

Глава російської держави не бачить сенсу в проведенні зустрічі в нормандському форматі, якщо офіційний Київ не збирається продовжити термін дії закону про особливий статус Донбасу.

За словами Володимира Путіна, українська влада повинна узгодити закон з представниками "ЛДНР", яких підтримує Росія. "Ми чуємо від українських властей, що може бути прийнятий інший закон про особливий статус Донбасу. Який? Це абсолютно ключова річ. Якщо буде прийнято щось таке, що не узгоджено "ЛНР" і "ДНР", тоді все миттєво зайде в глухий кут ", — заявив Путін

Також він нагадав про те, що 31 грудня закон про особливий статус Донбасу втрачає силу, і що буде після цього строку не відомо. "Що ми будемо робити в "нормандському форматі"? Це взагалі ключове питання ", — заявив Путін.


Як повідомляло видання "Коментарі", 12 листопада перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував провести перемовини президентов Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського в його країні. Назарбаєв відзначив, що президент України вже погодився на зустріч на "нейтральній майданчику", в теж час, глава російського держави поки що не дав відповідь.

Незабаром прес-секретар глави російської держави заявив про те, що президент РФ Володимир Путін не проти зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, але без ретельної підготовки це не має сенсу.

За словами Пєскова, Путін неодноразово говорив, що він ніколи не відмовляється від подібних зустрічей, зокрема — від цієї, але, щоб вона принесла користь, потрібно добре підготуватися. Також прес-секретар зазначив, що в даний момент всі зусилля спрямовані на підготовку до процесів нормандського формату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!