Головна Новини Політика внутрішня політика "Має бути певний поведінковий кодекс, інакше – безлад, - нардеп "Слуги народу"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Має бути певний поведінковий кодекс, інакше – безлад, - нардеп "Слуги народу"

Народна депутатка Марія Мезенцева прокоментувала ідею створення кодексу "слуг народу"

15 листопада 2019, 19:19 comments1746
Поділіться публікацією:
"Має бути певний поведінковий кодекс, інакше – безлад, - нардеп "Слуги народу"

Ініціатива створити етичний кодекс депутата є слушною, адже усі партії мають правила функціонування, повідомила кореспонденту видання "Коментарі" народна депутатка 9 скликання фракції "Слуга народу", заступниця голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Марія Мезенцева.

"Підтримаю цю ініціативу стосовно певного кодексу. Всі великі компанії, кожна партія має певні правила функціонування", — сказала Мезенцева.

Наприклад, вона згадала про виключення з британської консервативної партії онука Черчилля, який проголосував за законопроект про перенесення дати Брекзіта. Так, прем’єр Боріс Джонсон попереджав своїх колег про те, що ті, хто будуть голосувати за такі рішення, будуть виключені, й своє слово стримав.

"Є певні умови, поведінковий кодекс, правила, інакше – буде безлад, — каже нардеп. — Якщо керівництво фракції вимагає певні поведінкові домовленості, то нам треба їх прописати. Нічого не бачу поганого в цьому, нам просто буде легше комунікувати і буде якийсь референс, на який ми посилаємося".

За її словами, у партії є усна згода, що думку 70% підтримує решта. При цьому вона нагадала, що ще на початку роботи партії кожен підписав меморандум про відповідальність народного депутату від партії "Слуга Народу". До речі, фото документу і деяких підписів можна знайти в мережі.

"Я завжди виступаю за адекватну комунікацію, перш за все, всередині, а потім, якщо не знаходиться порозуміння, можна щось на ззовні комунікувати, — каже Мезенцева. — Є певні неприємні моменти, коли наші обговорення миттєво з’являються у соцмережах чи ЗМІ (не кажу про когось конкретного, в нас багато блогерів). Я теж активно веду соцмережі, але інформую своїх виборців про прийняті рішення, а не про те, хто з моїх колег і де "зашкварився".

Народна депутатка відзначила, що теж пройшла багато викликів в сенсі комунікації, але жодного разу не виносила "внутрішні" питання фракції назовні, адже вважає себе командним гравцем. Також Мезенцевій хотілося б бачити у медіа та Facebook-спільноті більше коментарів про законопроекти, аніж про внутрішні ситуації у фракціях.

Нагадаємо, що сьогодні у фракції "Слуга народу" заявили про створення етичного кодексу поведінки, за порушення якого будуть позбавляти мандату. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!