Головна Новини Політика внутрішня політика Апеляція Януковича: адвокати експрезидента не встигли висловити всі вимоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Апеляція Януковича: адвокати експрезидента не встигли висловити всі вимоги

Наступне засідання відбудеться 25 листопада

18 листопада 2019, 18:02 comments1814
Поділіться публікацією:
Апеляція Януковича: адвокати експрезидента не встигли висловити всі вимоги

Київський апеляційний суд сьогодні, 18 листопада, провів засідання щодо скарги адвокатів колишнього президента Віктора Януковича на вирок Оболонського райсуду Києва, повідомляє "Лівий берег".

Засідання суду тривало з 11:00 до 15:00, на якому процес перейшов у стадію клопотань. Група адвокатів Януковича, до складу якої входить п'ять осіб, не встигла висловити всі свої побажання.

picture

Адвокат Олександр Горошинський заявив, що Оболонський райсуд у ході розгляду справи допустив істотні порушення. За його словами, допит проводився по відеозв'язку, а значить свідки бачили допити один одного. Крім того, під час допиту свідка Петра Порошенка суд зняв близько 100 питань.

На думку адвоката Олександра Байдика, мало бути визнано неприпустимим доказом лист постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна від 3 березня 2014 року, який містився в стенограмі закритій частині засідання Радбезу. Він підкреслив, що копіювати секретні документи заборонено.

Також юрист подав клопотання про долучення до матеріалів справи вирок так званому "уповноваженому представнику президента РФ" в анексованому Криму Олегу Бєлавєнцеву, якого заочно засудили в Україні за посягання на територіальну цілісність.

На думку адвокатів, докази сторони обвинувачення були недостатньо досліджені. Так, інтерв'ю Януковича розглядали не повністю, а тільки ті частини, на які вказували прокурори.

picture

Юристи також просили повторно допитати велику кількість свідків як захисту, так і обвинувачення, які або не були допитані, або не відповіли на всі питання. Мова йде про допит громадян Білорусі та Грузії, які, на думку захисту Януковича, можуть спростувати інформацію Андрія Парубія, Сергія Пашинського і Валентина Наливайченка про розстріл протестувальників на Євромайдані.

Наступне засідання суду призначено на 25 листопада. Адвокати Януковича продовжать подавати клопотання.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 18 листопада Київський апеляційний суд почав розгляд скарги адвокатів колишнього президента Віктора Януковича на вирок Оболонського районного суду Києва, яким ексглава держави був визнаний винним у державній зраді і пособництві ведення агресивної війни проти України. Януковича засудили до 13 років позбавлення волі. Засудження було заочним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!