Головна Новини Політика внутрішня політика Україна не буде продавати землю росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не буде продавати землю росіянам

Росіяни взагалі не зможуть купувати українську землю

19 листопада 2019, 12:16 comments1448
Поділіться публікацією:
Україна не буде продавати землю росіянам

Відкриття ринку землі не буде поширюватися на країну-агресора, а в разі, якщо російські компанії якимсь чином придбають землі в Україні, то до них будуть прийматися санкції у вигляді спецконфіскації. Про це розповів уповноважений президента України з земельних питань Роман Лещенко.

За його словами, норма щодо росіян буде чітко прописана в законі. Також в ній буде пункт про те, що купувати землю зможуть тільки українці, у яких немає подвійного громадянства і які проживають на території країни.

Роман Лещенко нагадав, що Володимир Зеленський раніше заявляв про винесення земельного питання на референдум.

Як повідомляло видання "Коментарі", Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про функціонування ринку землі. Документ підтримали 240 народних депутатів. Серед них 227 – нардепи від фракції "Слуга народу", решта – позафракційні. Проти проголосували 52 нардепи і утрималися – 57. Законопроект категорично не підтримала у повному складі тільки фракція "Батьківщина".

Крім того, ми писали, що 11 листопада експерти розповіли про підводні камені винесення земельного питання на всеукраїнське обговорення в той час, як президент України Володимир Зеленський заявив, що коли в Україні буде запущений ринок землі, купувати і продавати ділянки зможуть лише українці. Питання долі іноземних компаній у придбанні українських земель глава держави пообіцяв винести на референдум.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!