Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський підписав закон про незаконне збагачення
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон про незаконне збагачення

Закон повертає кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

25 листопада 2019, 20:23 comments2277
Поділіться публікацією:
Зеленський підписав закон про незаконне збагачення

У понеділок, 25 листопада, Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів". Про це повідомляє прес-службу Офісу президента.

Повідомляється, що завданням закону є відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, а також запровадження інституту стягнення в дохід держави необґрунтованих активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Документ доповнює Кримінальний кодекс положеннями, які встановлюють кримінальну відповідальність за придбання чиновником активів, вартість яких перевищує 6,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів.

Закон передбачає відповідальність за незаконне збагачення лише тоді, коли придбані чиновником активи більш ніж на 6,5 млн гривень перевищують його законні доходи. Придбання таких активів карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У законі також передбачається новий механізм цивільної конфіскації майна, якщо сумнівні доходи чиновника коштують більше, ніж його законні доходи, починаючи з одного мільйона гривень.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Зеленський заявив, що від Путіна він чекає оголошення конкретних термінів по Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!