Головна Новини Політика внутрішня політика Депутати мало голосують за подані Кабміном законопроекти
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати мало голосують за подані Кабміном законопроекти

У Комітеті виборців України вказали на проблемний аспект роботи Верховної Ради

27 листопада 2019, 12:58 comments1478
Поділіться публікацією:
Депутати мало голосують за подані Кабміном законопроекти

У Верховній Раді нинішнього скликання недостатньо підтримують законопроекти, які подає Кабінет Міністрів України. Про це заявили у Комітеті виборців України (КВУ).

Згідно з повідомлення КВУ, за три місяці депутати підтримали лише 14% урядових законопроектів. Так, з серпня по листопад уряд запропонував на розгляд парламенту 63 законопроекти, однак "доросли" до законів лише дев'ять з них. Ще два проекти закону були підтримані депутатами, але очікують на підпис глави держави. Зокрема серед поданих законопроектів 48% чіпали сферу податків, бюджету, а також економічної, фінансової та промислової політики. Ще 16% – стосувалися організації державної влади, правової політики, правоохоронної діяльності та прав людини.

За інформацією КВУ, такі показники в два рази нижчі, ніж були в уряді Арсенія Яценюка за такий саме період. Однак щодо розподілу питань, які підіймають законопроекти, ситуація схожа.

Голова КВУ Олексій Кошель повідомив, що народні депутати прийняли усього 72 закони, однак тільки дев'ять з них – пропозиції Кабміну. "Україна є парламентсько-президентською республікою, — наголошує Кошель. — тому показники продуктивності уряду мають бути вищими". Кошель зазначив, що логічно, коли продуктивність уряду перевищує показники народних депутатів, а не навпаки.

Раніше порталу "Коментарі" стало відомо, коли Верховна Рада планує розпочати розробку закону про новий статус Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!