Головна Новини Політика внутрішня політика Звільнений з Генпрокуратури Кулик може зайняти високий пост в СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнений з Генпрокуратури Кулик може зайняти високий пост в СБУ

Можливо, що на посаду заступником керівника Головного слідчого управління Кулика активно просуває олігарх Ігор Коломойський

28 листопада 2019, 16:11 comments2068
Поділіться публікацією:
Звільнений з Генпрокуратури Кулик може зайняти високий пост в СБУ

Звільнений генпрокурором України Русланом Рябошапкой і непрямий винуватець процесу імпічменту президента США Дональда Трампа Костянтин Кулик може в найближчому майбутньому зайняти вакантну посаду в Службі Безпеки заступником керівника Головного слідчого управління спецслужби. Про це повідомляє видання "Голос".

Так, за повідомленням екс-нардепа Сергія Лещенка, після звільнення Кулика з керівного поста в Генеральній прокуратурі у відділі у справах ДБР, "деякі впливові особи" почали активно просувати його в органи СБУ. При цьому Лещенко не став називати імена цих "патронатів", лише зазначив, що "за збереження Кулика в Генпрокуратурі боровся Ігор Коломойський, якому той був потрібен".

Політолог Олексій Голобуцький вважає, що одіозний Костянтин Кулик прекрасно розумів, що його питання вирішують "нагорі", тому останнім часом перестав удавати з себе чесного професіонала.

"В ГПУ для Кулика місця більше немає. Розуміючи це, Кулик навіть не з'явився на переатестацію. Це дало Рябошапці можливість заявити, що з 1 січня Кулик в прокуратурі не працює. А він продовжить працювати в СБУ. Як новоспечений працівник спецслужби буде пояснювати своєму керівництву співпрацю з розстріляним у Росії агентом ФСБ Євгеном Жиліним?", — вказав експерт.

Голобуцький відзначає надзвичайну токсичність колишнього прокурора Кулика, який "засвітився" в кількох великих корупційних скандалах і, незважаючи на це, був обласканий попередньою владою.

"Це той Кулик, який став першим обвинуваченим за незаконне збагачення. Прокурор, який доводив, що не має нічого спільного з матір'ю трьох його дітей, на яку записана дорога нерухомість. Між іншим, після скасування покарання за незаконне збагачення, Кулики вже особливо не приховують своїх сімейних відносин. І це той Кулик, якого Луценко порівнював з апостолом Павлом і замість звільнення давав високі посади. Той Кулик, якому Порошенко давав ордена, а потім нещадно критикував під час одного з ефірів?", — задає риторичні питання політолог.

Олексій Голобуцький залишає відкритим питання, як така історія може позначитися на рішенні голови СБУ Івана Баканова, який провів "чистку" рядів СБУ від різного роду "агентів впливу", і якщо Кулик все ж займе "приготоване" для нього місце, чи не стане це остаточною дискредитацією всієї правоохоронної системи, а разом з нею і чинної влади.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що генпрокурор Рябошапка підписав наказ про звільнення Кулика ще 22 листопада.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/719724
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!