Головна Новини Політика внутрішня політика У Раді ринок землі порівняли з державною зрадою і подали запит до СБУ та ДБР
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді ринок землі порівняли з державною зрадою і подали запит до СБУ та ДБР

В партії Віктора Медведчука переконані, що відкриття ринку землі порушує основоположні норми Конституції

5 грудня 2019, 14:38 comments1259
Поділіться публікацією:
У Раді ринок землі порівняли з державною зрадою і подали запит до СБУ та ДБР

Народні депутати політичної сили "Опозиційна платформа — За життя" звернулися із зверненням до Служби безпеки і Держбюро розслідувань за фактом вчинення чинною владою злочину, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу України, яка регулює відповідальність за державну зраду. Про це повідомляється на сайті партії.

Так, за словами представників опозиційної сили, правляча партія "слуг народу" ініціювала і підтримала закон про запровадження продажу сільськогосподарських земель в Україні, хоча за даними опитувань, 73% громадян України виступають категорично проти відкриття ринку землі і вже 15 обласних рад, а також міськради Києва і більше 30 міських, районних, сільських і селищних рад по всій Україні прийняли рішення про неприйнятність продажу земель до проведення всеукраїнського референдуму.

Таким чином, влада порушує Конституцію, де чітко вказано, що українські землі належать народу, а органи державної влади та органи місцевого самоврядування всього лише здійснюють права власника від його імені в межах, визначених законом.

"Розділом VI прийнятій Верховною Радою Української РСР 16 липня 1990 року Декларації про державний суверенітет України, яка лежить в основі Акту проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, схваленого 1 грудня 1991 року республіканським референдумом, закріплено, що земля є власністю Українського народу, матеріальною основою суверенітету Республіки і використовується з метою забезпечення матеріальних і духовних потреб її громадян. Враховуючи, що Декларація про державний суверенітет України була визначена як основа для створення Конституції, конституцієдавець передбачив гарантії захисту матеріальної основи суверенітету", — зазначає керівництво ОПЗЖ.

Тут же підкреслили, що зроблять все можливе, щоб захистити і захистити українських громадян від земельної афери і грубого посягання на недоторканність території держави.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підтримка зняття мораторію на ринок землі в першому читанні став "червоною лінією", за якою в жорстку опозицію пішла і лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!