Головна Новини Політика внутрішня політика Вплинув майбутній саміт лідерів «нормандської четвірки»: експерти про обшуки в офісі Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Вплинув майбутній саміт лідерів «нормандської четвірки»: експерти про обшуки в офісі Медведчука

За словами експертів, обшуки у Медведчука перед нормадським самітом - "тривожний сигнал"

5 грудня 2019, 15:17 comments1487
Поділіться публікацією:
Вплинув майбутній саміт лідерів «нормандської четвірки»: експерти про обшуки в офісі Медведчука

Експерти прокоментували обшуки в офісі голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, де також знаходяться приймальні шести народних депутатів від опозиційної фракції. Про це повідомляє "Україна.ру".

За словами адвоката Андрія Гожего, співробітники Служби безпеки України нібито скористалися лазівкою в українському законодавстві, яке дозволяє проводити огляд місця події без внесення відомостей до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань і без попередньої санкції суду. Гожий впевнений, що обшуки в приймальнях нардепів від ОПЗЖ можна пояснити наближенням саміту лідерів "нормандської четвірки".

"Атака проводиться на офіс Медведчука, тобто – на самого Медведчука. І це відбувається в умовах, коли збирається "нормандська четвірка" на переговори. Звичайно, це сигнал, — каже Гожий. — Я думаю, що це спроба зірвати мирний процес і зірвати його руками не української сторони. Зробити так, щоб інша сторона образилася, зробила якісь дії, які наші заокеанські партнери можуть оцінити як недружні, щоб зірвати подальші переговори і розвинути ескалацію у зв'язку з цим".

Політолог Михайло Погребинський вважає, що нинішня українська влада нібито здійснює тиск на опозицію. "Це пов'язано з поширеною думкою, що спроби політсили Віктора Медведчука знайти компроміс щодо проблеми мирного врегулювання на Донбасі можуть збентежити владу і спонукати її до більш конструктивної позиції на переговорах у рамках Нормандського формату", — заявив політолог.

Нагадаємо, що 4 грудня СБУ провела обшук у будівлі, де розташовані приймальні шести народних депутатів від партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, Тараса Козака, Василя Німченко, Юрія Загороднього, Віктора Чорного та Олександра Колтуновича.

Як повідомлялося раніше, в ОПЗЖ розцінюють обшуки як "політичну розправу і помсту", заявивши, що депутати партії "Опозиційна платформа – За життя" виступають за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!