Головна Новини Політика внутрішня політика "На правах старшого": Порошенко дав поради Зеленському перед зустріччю з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

"На правах старшого": Порошенко дав поради Зеленському перед зустріччю з Путіним

За словами Петра Порошенка, головне ні в чому і ніколи не довіряти Путіну, який маніпулює фактами та емоціями, а також має в запасі кілька "КДБ-шних фішок"

6 грудня 2019, 10:55 comments2271
Поділіться публікацією:
"На правах старшого": Порошенко дав поради Зеленському перед зустріччю з Путіним

П'ятий президент України Петро Порошенко напередодні нормандського саміту, який 9 грудня пройде в Парижі, на правах засновника цього формату зустрічі чотирьох лідерів України, Франції, Німеччини та України, а також його постійного учасника і знавця Мінських угод, дав кілька порад своєму наступникові Володимиру Зеленському. Цього колишній гарант присвятив цілий блозі у виданні "Українська правда".

Для початку Порошенко розповів передісторію нормандського саміту, в якій чітко охарактеризував позицію Росії як постійно уникаючу схваленням амбітної конструктивної "дорожньої карти" щодо імплементації Мінських домовленостей, повернення українських територій і встановлення миру. Отже, саме її проведення означало б початок остаточної поразки Кремля на українському фронті і перемогу нашої держави".

Однак тепер, коли після проведення колосальної роботи по переговорах і низки поступок Москві, Путін був змушений визначитися з датою зустрічі, Порошенко назвав "лінії", за яким варто вести розмову.

Серед інших порад, які стосуються виключно стратегії самих переговорів, Порошенко дав Зеленському і досить особисту пораду.

"Не довіряти Путіну. Ніколи і ні в чому. Путін маніпулює всім: змістом, фактами, цифрами, картами, емоціями. Він ненавидить Україну і українців, і не бачить нашого місця на політичній карті Європи", — підкреслив п'ятий президент.

Порошенко розповів про декілька "фішкок" Путіна, які обов'язково будуть прослизати в розмові з менш досвідченим політиком. Так, наприклад, якщо президент РФ говорить фразу: "як ми і домовлялися", не варто вірити на слово, а дійсно переглянути документально зафіксовані домовленості. Також Зеленському категорично не варто залишатися з колишнім КДБ-шником один на один, а якщо іншого варіанту не буде, то не дозволяти собі вестися на його маніпуляції і прийоми.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кремлі вже висловили певні очікування від підсумків нормандської зустрічі в Парижі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!