Україна працює над позбавленням бренду корумпованої держави, - Дмитро Кулеба

За словами Кулеби, бренд корумпованої держави можна змінити

Асоціювання України з корупцією сформувалася у певний національний бренд, однак це можна виправити, вважає віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба. Таку тезу він висловив на Міжнародній конференції "Українські реформи та європейський шлях" у Ризі, Латвія.

Як зазначив Кулеба, Україна не є найбільш корумпованою державою світу, однак є місце такому сприйняттю. Тому, каже Кулеба, нова влада активно працює над тим, щоб позбавитися цього "бренду". Йдеться, за словами віце-прем’єр-міністра, про розблокування антикорупційних рішень, перезапуск Державного бюро розслідувань та перезавантаження Національного агентства з питань запобігання корупції. Зокрема Кулеба заявив, що за останні 10 днів Національне антикорупційне бюро затримало 10 людей, які підозрюються в організації корупційних схем із збитками на суму 3,2 млн доларів.

За думкою Кулеби, Революція Гідності сприяла трансформації поняття корупції серед українців. Влада, зазначив Кулеба, працює над закриттям корупційних "вікон" і займається ребрендінгом, щоби наша країна не асоціювалася передовсім з корупцією. При цьому, він заявив, що зміни уряду можуть не всім подобатися, але вони необхідні для викоренення цього явища.

Раніше "Коментарі" писали, що США підтримає боротьбу з корупцією в Україні.