Головна Новини Політика внутрішня політика "Скоріш за все нічого не трапиться", - New York Times про нормандський саміт
commentss НОВИНИ Всі новини

"Скоріш за все нічого не трапиться", - New York Times про нормандський саміт

Колишній посол США в Україні розповів про те, які колосальні відмінності між Путіним і Зеленським

9 грудня 2019, 18:20 comments2118
Поділіться публікацією:
"Скоріш за все нічого не трапиться", - New York Times про нормандський саміт

Колишній американський посол в Україні Джон Гербст заявив, що на сьогоднішньому нормандському саміті відбудеться зустріч президентів Володимира Зеленського і Володимира Путіна, у всіх відносинах з нерівними позиціями. Про це він повідомив в інтерв'ю західному журналу New York Times.

"Очікується надзвичайно нерівне змагання. З одного боку, колишній агент КДБ і загартований майстер глобальних інтриг, а з іншого — колишній комедійний актор без жодного досвіду в політиці, постраждалий від бурхливого зіткнення своєї країни з президентом Дональдом Трампом", — зазначає видання.

Гербст зазначає і політичний досвід двох супротивників: Путін править державою колосальних розмірів і ресурсів майже два десятки років, в той час, коли гарант України Володимир Зеленський лише півроку тому вперше приніс присягу своєму народу з булавою в рук.

"До дисбалансу можна ще додати той факт, що в ролі "рефері" у Парижі буде "кульгава качка" Німеччини Ангела Меркель, яка завершує свою політичну кар'єру, і президент Франції Еммануель Макрон, який в останні місяці зайняв більш помірковану позицію до Росії", — зазначає дипломат.

Він також підкреслює, що Зеленський більше не може розраховувати на потужну підтримку, яка раніше була на боці Києва, це розташування лідерів США через наростаючу історію з імпічментом Дональда Трампа.

"Путін не збирається робити жодних поступок. Тому є вибір із двох варіантів: Зеленський вирішить зробити більші поступки або нічого не станеться", — сказав Джон Гербст, зазначивши, що, найвірогідніше, відбудеться останнє.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчора прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів, що саме має намір обговорювати президент України, вперше зустрівшись з президентом РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!