Головна Новини Політика внутрішня політика У "Слузі народу" розповіли, чи будуть нардепи продовжувати особливий статус Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У "Слузі народу" розповіли, чи будуть нардепи продовжувати особливий статус Донбасу

Законопроект, який повинен продовжити дію закону про особливий статус Донбасу, вже зареєстрований нардепами від "Слуги народу" у Верховній Раді

10 грудня 2019, 22:31 comments1879
Поділіться публікацією:
У "Слузі народу" розповіли, чи будуть нардепи продовжувати особливий статус Донбасу

Депутати від "Слуги народу" будуть голосувати за законопроект про особливий статус Донбасу. Про це в ефірі "112 Україна" заявив депутат від "Слуги народу" Євген Шевченко.

Парламентарій стверджує, що якщо депутати не підтримають законопроект, це буде означати, що Україна порушує мінські угоди.

"Якщо ми не пролонгуємо і цей закон втратить чинність, значить, ми порушуємо Мінський процес. Тому однозначно буде проголосований. Але у мене з цього приводу є своя власна думка, я вважаю, що Мінські домовленості спочатку є мертвими. Там є дуже складні юридичні проблеми, пов'язані з тим, що особливий статус у Конституції треба вносити в перший розділ", — сказав Євген Шевченко.

За його даними, такі зміни необхідно виносити на референдум, але при цьому закону про референдум немає.

Зазначимо, що народні депутати "Слуги народу" зареєстрували у Верховній Раді проект, який повинен продовжити дію закону про особливий статус Донбасу на один рік. Проект закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" зареєстрований 10 грудня на сайті Верховної Ради.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", президент Росії Володимир Путін заявив, що передача Україні контролю над кордоном з Росією загрожує знищенням жителям окупованого Донбасу, оскільки не прийнято закон про амністію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!