Головна Новини Політика внутрішня політика "Жарти в сторону": ДБР розслідує держзраду Порошенка за Мінськими угодами
commentss НОВИНИ Всі новини

"Жарти в сторону": ДБР розслідує держзраду Порошенка за Мінськими угодами

ДБР вбачає у підписанні Мінських угод п'ятим президентом здачу державних інтересів

11 грудня 2019, 13:46 comments2215
Поділіться публікацією:
"Жарти в сторону": ДБР розслідує держзраду Порошенка за Мінськими угодами

У зв'язку з тим, що вчора в соціальних мережах з'явилася інформація про те, що нібито Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти п'ятого українського президента Петра Порошенка за фактом здачі державних інтересів у 2015 році, коли ним було підписано документ, який передбачає положення Мінських угод, відомство підтверджує її правдивість. Про це передає прес-служба ДБР.

"Попередня кваліфікація: державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України)", — відзначають в Держбюро.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію на дане виробництво з ініціативи колишнього глави АП при президенті Вікторі Януковичі Андрія Портнова та директора ДБР Романа Труби адвоката Петра Порошенка, як про дискредитації не стільки самих Мінських угод і п'ятого президента, скільки чинного гаранта Володимира Зеленського, який змушений спиратися на Мінські домовленості протягом усіх нормандських зустрічей.

"І їм байдуже, що звинувачують вони не стільки п'ятого президента Порошенко, скільки президента Зеленського і всю його команду переговірників, для яких Мінські домовленості (Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 і Мінський комплекс заходів від 12 Лютий 2015) продовжують служити основою роботи нормандського формату", — резюмує адвокат Порошенко, додавши, що такі кримінальні справи можуть відкривати лише агенти російського впливу, які хочуть нашкодити Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!