Головна Новини Політика внутрішня політика «ДНР» вимагає від Києва «второпати» значення особливого статусу і обговорити поправки до Конституції
commentss НОВИНИ Всі новини

«ДНР» вимагає від Києва «второпати» значення особливого статусу і обговорити поправки до Конституції

Так зване керівництво «ДНР» вимагає з ними обговорити зміни до Конституції України

16 грудня 2019, 13:29 comments1871
Поділіться публікацією:
«ДНР» вимагає від Києва «второпати» значення особливого статусу і обговорити поправки до Конституції

У так званій "Донецькій народній республіці" заявили, що "одностороння" децентралізація України в Донецьку визнана не буде, тому вимагають українську владу разом обговорити зміни до Конституції. Про це повідомили ЗМІ бойовиків, посилаючись на свого "міністра закордонних справ" Наталію Ніконорову.

Так, вона заявила, що неузгоджені з "ДНР" зміни до Конституції України нібито грубо порушують Мінські домовленості. Тому бойовики зажадали "конструктивно" узгодити конституційні поправки за положенням Донбасу. Мова йде про законопроект президента Володимира Зеленського.

"Києву слід нарешті второпати, що особливий статус не є предметом торгу – це принципова умова нашого подальшого мирного співіснування", — заявила Ніконорова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на сайті Верховної Ради України з'явився текст законопроекту 2598 "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)", який ініціював президент Володимир Зеленський. Проте в опублікованому документі немає ні слова про визначення особливого статусу для нині окупованих територій Донецької та Луганської областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!