Тест для СБУ: Дружба з Жиліним та олігархами Костянтина Кулика

Костянтин Кулик хоче влаштуватися в СБУ незважаючи на шлейф зі скандалів

Нещодавно звільнений прокурор Костянтин Кулик може почати роботу в Службі безпеки України (СБУ).

Кулика звільнили з військової прокуратури за підозрою Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) у незаконному збагаченні, а також махінаціях з державними закупівлями.

Кулику приписують дружбу з убитим в Росії лідером "Оплоту" Євгеном Жиліним, активами якого екс-прокурор користувався Україні. Також повідомляється, що громадянська дружина Костянтина Кулика Ірина Нємець придбала машину у батька Жиліна.

Крім того, журналісти програми "Спостерігач" на "5 каналі" заявляють про зв'язки Костянтина Кулика з олігархом Ігорем Коломойським. Повідомляється, що за його дорученням екс-прокурор неодноразово відвідував Ізраїль і Австрію.

Також журналісти "5 каналу" з'ясували, що Кулику належить надбудова 14-го поверху в столичному ЖК "Дипломат-Хол", законність якої Київська влада не може перевірити, про що йдеться у відповіді Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА.

"Департамент, станом на момент надання відповіді, не видавав, не реєстрував документів, що дають право на виконання підготовчих, будівельних робіт і підтверджують готовність до експлуатації об'єктів будівництва за вказаною адресою. Під час візиту на місце посадової особи Департаменту спільно з представником обслуговуючої організації ТОВ "ПОРЯД.ОК. Управління та експлуатація нерухомості" доступ до об'єкта будівництва був обмежений, відповідальні особи були відсутні, що робить неможливим проведення перевірки", – повідомили в департаменті з питань будівельного контролю.

У Департаменті обіцяють провести перевірку "після належного реагування правоохоронних органів", але поки не перевірки проведені, вона залишиться на місці.

Кулика активно просуває олігарх Ігор Коломойський.