Головна Новини Політика внутрішня політика До 10 тис гектарів сільгоспземлі в одні руки: Зеленський виступив з ініціативою
commentss НОВИНИ Всі новини

До 10 тис гектарів сільгоспземлі в одні руки: Зеленський виступив з ініціативою

Президент України Володимир Зеленський розповів про обмеження у земельному законі та строки запуску ринку землі

18 грудня 2019, 12:24 comments1582
Поділіться публікацією:
До 10 тис гектарів сільгоспземлі в одні руки: Зеленський виступив з ініціативою

При відкритті вітчизняного ринку землі президент України Володимир Зеленський запропонував встановити таке обмеження — можливість володіти сільгоспземлею площею не більше 10 тис га. Про це гарант заявив сьогодні під час зустрічі з фермерами в селі Красна Слобідка Обухівського району Київської області, передає Офіс президента.

Нагадаємо, спочатку нардепи внесли у законопроект норму понад 200 тис гектарів. Надалі до комітету надійшло число у 10 разів менше – 20 тис гектарів. Однак Зеленський погодився з фермерами, що і це забагато.

"Давайте від однієї до 10 тисяч гектарів – і розглядати на комітеті. Запропонуємо цифру, зменшимо концентрацію", – заявив Зеленський.

Зазначимо, що після ухвалення земельного закону спочатку хочуть провести підготовчий етап перш, ніж повноцінно впровадити ринок землі. За словами Зеленського, мораторій може бути скасований після ухвалення та підписання закону. Далі планують проаналізувати реєстри. Тож, заявив Зеленський, ринок землі ймовірно запрацює лише через рік, восени.

Також президент підкреслив, що питання продажу землі іноземцям винесуть на всеукраїнський референдум вже після того, як відкриють ринок землі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що буде, якщо Рада не прийме ринок землі та не продовжить мораторій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!