Головна Новини Політика внутрішня політика Обмін на межі зриву: десятки людей не хочуть повертатися в ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін на межі зриву: десятки людей не хочуть повертатися в ОРДЛО

Терористи вимагають «юридичного очищення» для всіх полонених, кого обміняють в ОРДЛО

20 грудня 2019, 11:40 comments2840
Поділіться публікацією:
Обмін на межі зриву: десятки людей не хочуть повертатися в ОРДЛО

Близько 40 осіб, які мають бути передані представникам окремих районів Донецької та Луганської областей в рамках великого обміну полоненими до кінця поточного року, відмовилися від обміну. Про це пише російське видання "Комерсант" з посиланням на свої джерела.

За словами представника терористів в Тристоронній контактній групі, причини відмов були різними. Серед цих людей, зокрема, є ті, хто просто не хоче повертатись на окуповану територію Донбасу і ті, хто хоче відбувати покарання до кінця на підконтрольній Україні території.

Як відзначає видання, представники бойовиків вимагають від України "юридичного очищення" для всіх осіб, які включені в списки на обмін. Мова йде про припинення кримінального переслідування цих осіб незалежно від стадії розслідування.

"Це їх право не обмінюватися. Їх ніхто не змушує переїжджати. Для нас важливо, щоб було очищення. Щоб всі норми були дотримані і людина була звільнена і користувалася рівними правами, як всі інші громадяни. Залишиться він на території, підконтрольній Києву, чи приїде до нас — він може розпоряджатися своєю долею самостійно. Важливо, щоб його не квапили відмовитися від обміну. Це має бути підтверджено", — сказав представник терористів.

При цьому представники ОРДЛО вважають, що перевірку щодо добровільної відмови від обміну має здійснювати не Червоний Хрест, а координатор підгрупи Тристоронньої контактної групи з гуманітарних питань Тоні Фріш. Однак Фріш зможе приступити до перевірки тільки після 25 грудня.

Як повідомляв сайт "Коментарі", сьогодні, 20 грудня, сьогодні має відбутися скайп-конференція, присвячена обміну полоненими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!