Головна Новини Політика внутрішня політика Разумков розповів, скільки гектарів землі будуть продавати в одні руки
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков розповів, скільки гектарів землі будуть продавати в одні руки

Попередньо, це 10 тисяч гектарів землі

21 грудня 2019, 00:39 comments2192
Поділіться публікацією:
Разумков розповів, скільки гектарів землі будуть продавати в одні руки

Обсяг землі для продажу в одні руки може скласти менше 10 тисяч гектарів. Про це заявив голова ВР Дмитро Разумков в ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером" на каналі "Україна".

"... Інший питання, який був кричущим і бентежив аграріїв — питання кількості в одні руки. Навіть коли ми заходили в розгляд у першому читанні, ми говорили, що воно буде менше. 213 тисяч га — це дійсно забагато... Ключовим елементом є позиція про 10 тисяч в одні руки, але є й інші пропозиції. Навіть і менше...", — заявив Разумков.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський виступив з ініціативою щодо закону про ринок землі — 10 тис га сільгоспземлі в одні руки. Нагадаємо, спочатку нардепи внесли в законопроект норму більше 200 тис га. Надалі в комітет надійшло число в 10 разів менше – 20 тис гектарів. Однак Зеленський погодився з фермерами, що і це багато. "Давайте від однієї до 10 тисяч гектарів і розглядати на комітеті. Запропонуємо цифру, зменшимо концентрацію", – заявив Зеленський.

Зазначимо, що після прийняття земельного закону спочатку хочуть провести підготовчий етап перш ніж повноцінно запустити ринок землі. За словами Зеленського, мораторій може бути скасований після прийняття і підписання закону. Далі планують проаналізувати реєстри. Тому, заявив Зеленський, ринок землі ймовірно запрацює лише через рік, восени.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!