Родичі "Небесної сотні" закликали не призначати Буряка головним у "справах Майдану"

Близькі героїв «Небесної сотні» вказали, що Буряк не викликає довіри через свою репутацію

Родичі жертв "Небесної сотні" закликали в. о. голови Державного бюро розслідувань Ірину Венедиктову скасувати наказ про призначення Олександра Буряка керівником відділу з розслідування кримінальних проваджень про злочини на Євромайдані. Про це сказано в заяві громадської організації "Сім'я Героїв Небесної сотні".

"Ми закликаємо Ірину Венедіктову: скасувати рішення про призначення керівником відділу з розслідування "справ Майдану" у Державному бюро розслідувань Олександра Буряка; призначити відкритий і прозорий конкурс на цю посаду; надавати перевагу тим конкурсантам, які мають бездоганну репутацію, досвід у розслідування справ Майдану та користуються довірою потерпілих та суспільства", - сказано в заяві.

Близькі загиблих героїв звертають увагу, що ім'я Олександра Буряка фігурує в записах з службового кабінету голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, які були раніше оприлюднені НАБУ.

"З них випливає, що Павло Вовк перебуває у настільки тісних дружніх стосунках з Буряком, що може “за дзвінком” отримати від ДБР потрібне рішення чи слідчу дію. Зокрема, на плівках зафіксовано розмову Павла Вовка стосовно призначення Євгена Аблова керівником Миколаївського теруправління ДБР", - уточнюють автори звернення.

Близькі загиблих майданівців нагадали, що негласні слідчі дії з прослуховуванням кабінету судді Павла Вовка проводилися в рамках розслідування справ Майдану".

"Окрім того, ряд суддів Окружного адмінсуду є фігурантами ключових справ щодо розгонів Майдану та винесення неправосудних рішень. І саме ДБР буде продовжувати розслідувати справу, де ймовірним обвинуваченим є близький до Павла Вовка Євген Аблов. Це свідчить про наявність у О.Буряка реального конфлікту інтересів, що ставить під сумнів об'єктивне розслідування ключових справ Майдану", - йдеться в заяві.

Родичі героїв підкреслили, що вищенаведені факти виключають конструктивну співпрацю постраждалих з керівництвом цього Департаменту ДБР. Також це негативно вплине на довіру суспільства до слідства по справах Майдану.

призначило керівником відділу з розслідування справ Майдану" Олександра Буряка.