Головна Новини Політика внутрішня політика Родичі «Небесної сотні» закликали не призначати Буряка головним у «справах Майдану»
commentss НОВИНИ Всі новини

Родичі «Небесної сотні» закликали не призначати Буряка головним у «справах Майдану»

Близькі героїв «Небесної сотні» вказали, що Буряк не викликає довіри через свою репутацію

4 січня 2020, 02:15 comments1849
Поділіться публікацією:
Родичі «Небесної сотні» закликали не призначати Буряка головним у «справах Майдану»

Родичі жертв "Небесної сотні" закликали в. о. голови Державного бюро розслідувань Ірину Венедиктову скасувати наказ про призначення Олександра Буряка керівником відділу з розслідування кримінальних проваджень про злочини на Євромайдані. Про це сказано в заяві громадської організації "Сім'я Героїв Небесної сотні".

"Ми закликаємо Ірину Венедіктову: скасувати рішення про призначення керівником відділу з розслідування "справ Майдану" у Державному бюро розслідувань Олександра Буряка; призначити відкритий і прозорий конкурс на цю посаду; надавати перевагу тим конкурсантам, які мають бездоганну репутацію, досвід у розслідування справ Майдану та користуються довірою потерпілих та суспільства", — сказано в заяві.

Близькі загиблих героїв звертають увагу, що ім'я Олександра Буряка фігурує в записах з службового кабінету голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, які були раніше оприлюднені НАБУ.

"З них випливає, що Павло Вовк перебуває у настільки тісних дружніх стосунках з Буряком, що може “за дзвінком” отримати від ДБР потрібне рішення чи слідчу дію. Зокрема, на плівках зафіксовано розмову Павла Вовка стосовно призначення Євгена Аблова керівником Миколаївського теруправління ДБР", — уточнюють автори звернення.

Близькі загиблих майданівців нагадали, що негласні слідчі дії з прослуховуванням кабінету судді Павла Вовка проводилися в рамках розслідування справ Майдану".

"Окрім того, ряд суддів Окружного адмінсуду є фігурантами ключових справ щодо розгонів Майдану та винесення неправосудних рішень. І саме ДБР буде продовжувати розслідувати справу, де ймовірним обвинуваченим є близький до Павла Вовка Євген Аблов. Це свідчить про наявність у О.Буряка реального конфлікту інтересів, що ставить під сумнів об'єктивне розслідування ключових справ Майдану", — йдеться в заяві.

Родичі героїв підкреслили, що вищенаведені факти виключають конструктивну співпрацю постраждалих з керівництвом цього Департаменту ДБР. Також це негативно вплине на довіру суспільства до слідства по справах Майдану.



Як повідомляв сайт "Коментарі", 2 січня Державне бюро розслідувань призначило керівником відділу з розслідування справ Майдану" Олександра Буряка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!