Головна Новини Політика внутрішня політика "Скандал з Dr. Alban": прикордонники спростували причетність Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

"Скандал з Dr. Alban": прикордонники спростували причетність Зеленського

Для артиста не було ніяких приписів і заборон на перетин кордону

5 січня 2020, 14:38 comments3257
Поділіться публікацією:
"Скандал з Dr. Alban": прикордонники спростували причетність Зеленського

Співробітники охорони пропускного кордону в аеропортах приймають рішення про допуск іноземних громадян в Україну тільки згідно з відповідним законодавством і впливати на це не можуть ніякі треті особи, в тому числі і глава держави. Про це написав на своїй сторінці голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко у відповідь на інформацію про те, що відомого шведського поп-виконавця Dr. Alban пропустили в Україну за особистим клопотанням президента Володимира Зеленського, незважаючи на те, що перший відвідував анексований Крим з концертами.

Так, чиновник зазначив, що сам незнайомий з творчістю Dr. Alban, але зате точно знає, що він перетнув кордон і відвідав Україну згідно з усіма нормами і безперешкодно.

"Він перетинав відповідно до чинного законодавства, яким керуються прикордонники при оформленні іноземців. При цьому підкреслюю — питання прикордонного контролю належать виключно до компетенції Державної прикордонної служби України. І ніяк на рішення охоронців кордону з пропуску чи пропуску осіб не впливає ніхто, в тому числі і Президент України", — зазначив Дейнеко.

Також він зазначив, що заборонити в'їзд у країну прикордонники можуть лише при наявності відповідного доручення від правоохоронних органів, однак, оскільки відносно шведа такий був відсутній, то Dr. Alban зміг вільно відвідати Україну та провести концертну програму, як гість комедійного шоу "Вечірній квартал".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Dr. Alban, відвідав кримський півострів після анексії Росією, був нібито внесений у списки на заборону для відвідання України, однак за нього заступився сам гарант Конститтуции Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!