Головна Новини Політика внутрішня політика Місія ОБСЄ заявила про порушення Україною умов відведення військ
commentss НОВИНИ Всі новини

Місія ОБСЄ заявила про порушення Україною умов відведення військ

У штабі Операції об'єднаних сил дані ОБСЄ спростували

7 січня 2020, 13:44 comments2690
Поділіться публікацією:
Місія ОБСЄ заявила про порушення Україною умов відведення військ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своїх щоденних звітах про ситуацію в зоні конфлікту на Донбасі повідомляла про те, що 4 та 6 січня Україна порушила домовленості про відвід сил і засобів від лінії розмежування, що не відповідає дійсності. Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

У штабі зазначили, що спостерігачі ОБСЄ зафіксували українські зенітні ракетні комплекси 9К33 "Оса".

"Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін інформує, що розміщення зазначеної військової техніки не підпадає під дію Мінських угод щодо відведення озброєння", — сказано в повідомленні штабу в Facebook.

Українське командування зазначає, що в Мінських домовленості не йде мова про відвід зенітних ракетних комплексів. У перелік озброєння, яке підлягає відводу входять танки, артилерія, РСЗВ і тактичні ракети.

"Висвітлення подібної інформації суперечить принципам нейтральності та неупередженості, якими керуються представники СММ ОБСЄ при наданні чутливої інформації оборонного характеру", — наголошується в повідомленні.


Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше колишній повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважає, що Україна здатна домовитися з Росією про повне виведення військ з Донбасу та Криму протягом 1-2 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!