Головна Новини Політика внутрішня політика Давайте тримати політику подалі від цієї проблеми, - Зеленський про назви вулиць і пам'ятників
commentss НОВИНИ Всі новини

Давайте тримати політику подалі від цієї проблеми, - Зеленський про назви вулиць і пам'ятників

Суперечки про те, на честь кого називати вулиці та ставити пам'ятники, президент України Володимир Зеленський пропонує вирішити за допомогою створення «спільної історії»

20 січня 2020, 09:20 comments2003
Поділіться публікацією:
Давайте тримати політику подалі від цієї проблеми, - Зеленський про назви вулиць і пам'ятників

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що створювати пам'ятники та називати вулиці потрібно на честь таких людей, чиї імена не провокували конфлікт. Про це глава держави розповів в інтерв'ю The Times of Israel на питання про "спірність найменування вулиць на честь українських героїв-націоналістів".

Так, Зеленський підкреслив, що питання про те, як люди з різною історією, різними поглядами можуть жити разом на практиці — складне та делікатне.

"Є герої, яких шанують на заході та в центрі України, та є інші українці, у яких є свої герої та які думають інакше. І я розумію різні почуття, — зазначив президент. — Саме тому я дуже чітко сказав декілька разів раніше: коли у нас складна історія, то давайте побудуємо спільну історію. Давайте знайдемо тих людей, чиї імена не викликають суперечностей в нашому сьогоденні та майбутньому. Назвемо пам'ятники і вулиці іменами тих людей, які не провокують конфлікт".

Зеленський розповів, що в українців є й сучасні герої у сферах науки, спорту, літератури, які принесли величезний вклад в історію країни. А ось політику від цієї теми, на думку глави держави, треба "тримати подалі".

Раніше портал "Коментарі" писав, що Зеленський провів зустріч з Гончаруком після заяви прем'єр-міністра про рішення піти у відставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!