Головна Новини Політика внутрішня політика Євродепутати обурилися бездіяльністю правоохоронців щодо обстрілу телеканалу «112 Україна», що належить соратнику Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Євродепутати обурилися бездіяльністю правоохоронців щодо обстрілу телеканалу «112 Україна», що належить соратнику Медведчука

Євродепутат з Великобританії лорд Джордж Фоулкс підняв питання обстрілу каналу «112 Україна» у ПАРЄ

20 січня 2020, 17:15 comments2988
Поділіться публікацією:
Євродепутати обурилися бездіяльністю правоохоронців щодо обстрілу телеканалу «112 Україна», що належить соратнику Медведчука

Європейські політики відреагували на обстріл телеканалу "112 Україна", що відбувся в липні 2019 року, і відсутність розслідування з боку правоохоронців. Про це повідомляється на офіційному сайті Парламентської асамблеї Ради Європи з посиланням на доповідь депутата з Великобританії лорда Джорджа Фоулкса.

Як зазначив євродепутат, обурення викликає той факт, що представники силових органів не відреагували на інцидент.

"13 липня 2019 року двоє невідомих напали на офіс приватного телеканалу "112 Україна" у Києві, використовуючи гранатомет. Деякі співробітники "112 Україна" отримували повідомлення з погрозами. Канал "112 Україна" запросив захист у поліції, але, як повідомляє Національна спілка журналістів України, поліція не відреагувала ні до, ні після нападу", – йдеться в матеріалі Фоулкса.

Нагадаємо, що після обстрілу телеканалу "112 Україна", свою оцінку теракту дали й інші представники Європарламенту. Так, Член делегації Європарламенту у парламентському комітеті Асоціації "Україна – ЄС" депутат від Великобританії Нейтан Гілл закликав Єврокомісію звернути увагу на безпрецедентний напад на український інформаційний канал.

"Буде комісія вимагати від української влади зобов'язань провести повне і швидке розслідування терористичної атаки на телеканал "112 Україна" 13 липня 2019 року, коли будівлю мовника було обстріляно з гранатомета?", – запитав Гілл.

Зазначимо, що голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, коментуючи обстріл телеканалу "112 Україна" заявляв, що винні у нападі не будуть знайдені, оскільки владі нібито "вигідна відсутність свободи слова".

Раніше "Коментарі" повідомляли, коли розпочне мовлення телеканал для окупованих районів і хто там буде працювати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!