Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук у Полтаві: Наша мета ‒ відновити мир, повернути Донбас в Україні, а Україну на Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук у Полтаві: Наша мета ‒ відновити мир, повернути Донбас в Україні, а Україну на Донбас

Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук у Полтаві зустрівся з однопартійцями

21 січня 2020, 17:38 comments2086
Поділіться публікацією:
Віктор Медведчук у Полтаві: Наша мета ‒ відновити мир, повернути Донбас в Україні, а Україну на Донбас

"З 14-го року ми намагаємося принести мир у країну, ми намагаємося повернути Донбас в Україну, а на Україну Донбас", ‒ заявив під час конференції Полтавської міської організації политичної партії "Опозиційна платформа – За життя" голова політради партії, народний депутат ВР IX скликання Віктор Медведчук.

Опозиційний політик розповів, що попередньому президенту Петру Порошенку і його команді не потрібна була "формула відновлення територіальної цілісності країни". "Повернувшись в Україну Донбас ніколи б не проголосував ні за нього, ні за його партію. І це був факт, який він добре усвідомлював", — зазначив політик.

Крім того, Медведчук додав, що і нова влада "не взяла до уваги, що треба йти шляхом виконання Мінських угод". На думку парламентарія, команда, яка прийшла до влади, далека від того, що відбувається в країні.

Зазначимо, що Медведчук змалював соціально-економічну ситуацію в Україні та окремо зупинився на економічних показниках Полтавської області: падіння промислового виробництва за 2019 рік ‒ 6,34%, згідно з озвученими ним даними. Як заявив Медведчук, в сільськогосподарському виробництві зафіксували падіння на 3,4%. "Зниження реальної заробітної плати, втрата робочих місць... Заборгованість по заробітній платі, яка стала рекордною у всій країні, в тому числі й у вас в області!" ‒ зазначив політик.

Медведчук також прокоментував скандал з високими зарплатами і розкритикував діяльність чиновників уряду, зазначивши, що він "своїми реформами довів країну до економічного колапсу, а народ ‒ до зубожіння". "Команда, яка прийшла до влади, сказала, що "епоха бідності закінчилася", а за фактом ми вже живемо в епосі злиднів", ‒ вважає політик.

Медведчук привів дані соціологів про те, що тільки 20% українців хочуть бачити нових осіб у владі, тоді як 43% — професіоналів, які знаються на економіці, соціальній сфері та питаннях державного управління. На його думку, такі керівники були б запорукою успішності країни.

Політик також розповів про здобутки партії на парламентських виборах і дав настанови керівництву міської партійної організації: "Треба розуміти, що на парламентських виборах ми у двох областях зайняли перше місце, це Донецька і Луганська. Ми в семи областях зайняли друге місце. У шести областях ми посіли третє місце, у тому числі і в Полтавській. Місто Полтава на парламентських виборах було другим. І тому сьогодні, коли ми висловлюємо побажання новому керівництву Полтавської міської організації, ми говоримо з приводу того, що керівники, яких ми щойно обрали, повинні розуміти, що партія не може бути нижче другого місця ні в області, ні в місті".

Додамо, що главою Полтавської міської організації партії "Опозиційна платформа – За життя" обрано народного депутата Верховної Ради IX скликання Іллю Ківу, а його заступником — Володимира Гриценко.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в ОПЗЖ вирішили звернутися в суд, якщо Зеленський підпише закон про освіту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!