Головна Новини Політика внутрішня політика Київ проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Київ проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі

Загороднюк назвав причини, чому не варто проводити розведення сил і як вирішити конфлікт на Донбасі

22 січня 2020, 10:27 comments2231
Поділіться публікацією:
Київ проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі

Українська сторона проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі, тому що це суперечить "мінським угодам" та по суті заморозить конфлікт на Сході України. Таку думку висловив міністр оборони України Андрій Загороднюк, пише "Інтерфакс-Україна".

Також він зазначив, що розведення сил (протяжність лінії розмежування 410 км. – ред), може зайняти роки, а розведення не може тривати так довго.

“Конфлікт на Сході України був створений абсолютно штучно, і як його створили, так його можна і завершити, потрібно всього лише виконувати "мінські угоди". В суцільному розведенні сил по всій лінії розмежування немає ніякого сенсу", — зазначив він.

Як повідомляло видання "Коментарі", 29 жовтня досить несподівано почалося розведення сил  на Донбасі в районі Золотого (Луганська область), експерти дали свої оцінки.  Штаб ООС 1 листопада повідомив про закінчення розведення сил і засобів в районі Золотого-4 Луганській області.

17 січня під час переговорів у Мінську українська і російська сторони обговорювали 9 можливих ділянок для розведення військ на Донбасі. Погодити вдалося лише одну ділянку. Київ наполягав на розведенні військ в районі залізничного мосту в Станиці Луганській та в районі КПВВ "Гнутово". Росія заявила, що цими точками повинні стати райони населених пунктів Щастя, Веселогорівка, Широкіно. Але узгодити вдалося тільки одну точку – КПВВ "Гнутово".

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!