Головна Новини Політика внутрішня політика "У справі Іловайської трагедії Порошенко проходить свідком", - Рябошапка
commentss НОВИНИ Всі новини

"У справі Іловайської трагедії Порошенко проходить свідком", - Рябошапка

Руслан Рябошапка не готовий назвати підозрюваних, але без свідчень Петра Порошенка цю справу об'єктивно не розкрити

30 січня 2020, 19:41 comments1848
Поділіться публікацією:
"У справі Іловайської трагедії Порошенко проходить свідком", - Рябошапка

За попередніми даними розслідування, головними винними у справі про "Іловайський котел" 2014 року є військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації, а чинний тоді президент Петро Порошенко проходить як свідок. Про це повідомив голова Офісу генпрокурора Руслан Рябошапка.

Згідно численних експертиз та опитувань людей, причина трагедії в Іловайську — збройна агресія Росії, а загибель понад двохсот українських солдатів і добровольців могла стати результатом помилки, а не умисних дій і наказів.

"Ми повинні зрозуміти, це були помилки або навмисні дії. Може бути різна форма вини, різні обставини. Тому очевидно, що це все треба досліджувати", — підкреслив генпрокурор.

Рябошапка також зазначив, що прокурори, які ведуть цю справу, двічі викликали п'ятого президента України на допит, але той в зазначений час не з'явився.

"Таким чином, поки ми не отримали свідчення основної людини, яка очолювала у той час державу. І хоча Порошенко викликається на допит в якості свідка, він володіє тією інформацією з приводу Іловайської трагедії, якої, мабуть, не має ніхто. Саме тому ця інформація представляє велику цінність для слідства", — підкреслив головний український прокурор.

Однак він додав, що у цій справі можуть бути засуджені заочно громадяни Російської Федерації у складі регулярних військ, але поки називати тих, хто сяде на лаву підсудних, слідство не готове.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генпрокурор Руслан Рябошапка розповів про хід розслідування авіакатастрофи пасажирського літака "Боїнг" над Тегераном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!