Головна Новини Політика внутрішня політика Рябошапка заступився за Бабікова: "Не ідентифікуйте адвокатів з їх клієнтами"
commentss НОВИНИ Всі новини

Рябошапка заступився за Бабікова: "Не ідентифікуйте адвокатів з їх клієнтами"

Генпрокурор переконаний, що в розслідуванні справ Майдану конфлікту інтересів не допустять

30 січня 2020, 21:11 comments1672
Поділіться публікацією:
Рябошапка заступився за Бабікова: "Не ідентифікуйте адвокатів з їх клієнтами"

Призначення першим заступником директора Державного бюро розслідувань Олександра Бабікова, якого зарахували до одного з адвокатів Віктора Януковича, не повинно турбувати суспільство, навіть якщо він дійсно захищав права побіжного президента. Про це заявив генпрокурор Руслан Рябошапка у своєму інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Є загальне правило, точніше, принцип: не можна ідентифікувати адвоката з його клієнтом, оскільки тоді адвокат просто перестане захищати клієнтів, думаючи про своє майбутнє. Власне, якщо людина виконувала свою роботу адвоката, то це не значить, що вона не може працювати на іншій посаді", — вважає Рябошапка.

Таким чином він переконаний, що розслідування справ з розстрілів на Майдані може бути саботовано, тим більше, що тимчасово-виконуючий обов'язки директора ДБР усунув Бабікова від участі конкретно в цій галузі розслідувань.

"Якщо він захищав Януковича, можливо, знає ту інформацію, яку не знає слідство, і може її передати слідству. Це теж неприпустимо з точки зору закону. Думаю, що він розуміє проблему і, думаючи про конфлікт інтересів, буде дистанціюватися від цих справ. Принаймні на нарадах, які проводимо, ми з ним не обговорюємо справи, пов'язані з Майданом", — резюмував генеральний прокурор.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на брифінгу, присвяченому призначенням Олександра Бабікова на пост віце-голови ДБР, він заперечував свою причетність до захисту інтересів і співпрацю з Віктором Януковичем у справі про його держзраді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!