Головна Новини Політика внутрішня політика Вартість газу для населення повинна бути нижче, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Вартість газу для населення повинна бути нижче, - Медведчук

Голова політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя», народний депутат Віктор Медведчук заявив, що в Україні необхідно змінювати тарифно-цінову політику

31 січня 2020, 18:30 comments1897
Поділіться публікацією:
Вартість газу для населення повинна бути нижче, - Медведчук

Тарифна політика в постачаннях газу не відповідає українським реаліям. Таку думку висловив голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук.

"У другій половині січня прем'єр Гончарук заявив, що суми платіжок на тепло і гарячу воду для українців вже знижені до 30%. Але мільйони українських сімей цього чомусь не помітили. Більш того, було заявлено, що здійснено перерахунок за грудень, однак і цього в платіжках більшості українців досі немає", ‒ зазначив опозиційний політик.

Він також акцентував увагу на тому, що середня митна вартість імпортного природного газу, що склалася у процесі його митного оформлення під час ввезення на територію України, з листопада 2018 року по грудень 2019 року скоротилася майже в 2 рази ‒ з 339,2 доларів до 176,7 доларів за тисячу кубометрів. "Тоді як вартість блакитного палива для населення за цей період знизилася лише на 15,2% ‒ з 8550 грн (у листопаді 2019-го) до 7250 грн за тисячу кубометрів (у січні 2020-го)", ‒ підкреслив Медведчук.

Політик також зазначив, що за підсумками 2019 року видобуток природного газу в Україні знизився на 1% ‒ до 20,7 млрд кубометрів. Причому це зниження відбулося переважно за рахунок різкого падіння видобутку в основного добувача – державного "Укргазвидобування".

Нинішні ціни на газ для української промисловості також знижують конкурентоспроможність українських підприємств і ведуть в тому числі до падіння промислового виробництва в країні.

"Питання про якість держуправління в Україні піднімається не вперше і неминуче веде тільки до одного висновку: нинішній уряд, включаючи керівників держкорпорацій, нездатне забезпечити належне управління державними підприємствами та економікою в цілому", ‒ констатував опозиційний політик.

"І єдиний шанс на зміну політики – це зміна керівництва, неодноразово викритого у брехні, багатомільйонних "премій" та повний непрофесіоналізм", ‒ резюмував Медведчук.

Нагадаємо, голова Політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук домовився про зниження ціни на газ для українського населення на 25% з керівництвом російського "Газпрому". У той же час сам Медведчук зазначає, що нова українська влада не має наміру використовувати результати його переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!