Головна Новини Політика внутрішня політика Офіс генпрокурора перезавантажить систему захисту прав дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс генпрокурора перезавантажить систему захисту прав дитини

Статистика показує, що впродовж років незалежності України, захист дітей була не на порядку денному

31 січня 2020, 18:19 comments2985
Поділіться публікацією:
Офіс генпрокурора перезавантажить систему захисту прав дитини

Офіс Генерального прокурора активізує роботу ювенального напрямку, оскільки захист прав дитини є одним із пріоритетів у діяльності органів прокуратури. Про це передає прес-служба відомства.

Згідно із заявою заступника генерального прокурора України Гюндуза Мамедова, вже повністю реформовано відповідне управління Офісу і розширені його повноваження.

За його словами, зараз Офіс працює над повним перезавантаженням системи захисту прав дитини: від розробки Стратегії з використанням кращих світових практик та ролі прокуратури в цих процесах до реалізації пілотних проектів з медіації та превенції. Також на зустрічі обговорили питання про необхідність формування повноцінної системи ювенальної юстиції — створення спеціалізованого інституту: суддів, слідчих, прокурорів і адвокатів.

"У минулому році в Україні зареєстровано майже 111 самогубств або спроб самогубств неповнолітніх, в яких кожен сьомий не досяг навіть 10-річного віку. Понад 90% цих кримінальних проваджень закрито. Я вже не кажу про приклади буллінга, кіберзлочинності, порнографії, про дітей на окупованих територіях і в "сірій" зоні. Все це показує нам, що захист дітей не було на порядку денному. Ми будемо це принципово і кардинально змінювати", — зазначив Гюндуз Мамедов.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, про страхітливі цифри вчиненого насильства над неповнолітніми, які опублікували в Офісі генпрокурора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!