Головна Новини Політика внутрішня політика "Щоб розправитися з Медведчуком, владі потрібна "ручна" судова система", - ОПЖЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Щоб розправитися з Медведчуком, владі потрібна "ручна" судова система", - ОПЖЗ

Опозиційна партія вимагає розслідування сфальсифікованих проти Віктора Медведчука справ

31 січня 2020, 19:58 comments1971
Поділіться публікацією:
"Щоб розправитися з Медведчуком, владі потрібна "ручна" судова система", - ОПЖЗ

Головною перешкодою для протиправних дій СБУ у відношенні представників партії "Опозиційна платформа – За життя" є судова система, на яку намагається чинити тиск і команда президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє прес-служба ОПЗЖ.

Тут вказали на оприлюднений українськими ЗМІ запис розмови голови СБУ Баканова з директором ДБР Трубою про фальсифікацію кримінальної справи проти Віктора Медведчука. Згідно з твердженням журналістів, на плівці чітко прослуховується фраза голосом, схожим на голос Баканова: "Ми вчора дискутували з Володимиром Олександровичем (Зеленським – прим ред.) з приводу кримінальних справ щодо Медведчука, які там є. Він просто постійно щось говорить, і в принципі ці справи можна множити і множити. Я кажу, що, якщо ми їх почнемо плодити одну за іншою, все одно лінгвістична експертиза повинна бути, яка щось знайде в цих висловлюваннях. Тому що, якщо ми підемо в суд, це буде оціночне судження".

Таким чином в опозиційній партії прийшли до висновку, що владі, яка визнає компетентність Віктора Медведчука і сувору відповідність його дій закону, нічого не залишається, як фальсифікувати проти нього справи і влаштовувати провокації.

"Абсолютно очевидно, що без "ручних" і підконтрольних судів влада не може розправлятися з опозиційними політиками, ЗМІ або домагатися виконання своїх незаконних рішень. Запис розмови Баканова і Труби доводить, що головною перешкодою для складання справ проти Медведчука є судова система. І з нею вони борються всіма силами: скорочують чисельність членів Верховного суду, намагаються похитнути існуючу судову систему. Так що ми вимагаємо  негайного та об'єктивного розслідування щодо оприлюднених ЗМІ записів", — підкреслюють в ОПЗЖ.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що європейський колега визнав важливість ініціативи Віктора Медведчука по створенню внутрішньопарламентської "нормандської" дискусії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!