Головна Новини Політика внутрішня політика Законопроект про дезінформації доопрацюють
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроект про дезінформації доопрацюють

Законопроект про дезінформації «перекроять»

3 лютого 2020, 09:42 comments1708
Поділіться публікацією:
Законопроект про дезінформації доопрацюють

Доопрацювання законопроекту про протидію дезінформації буде продовжена.  Про це у своєму Telegram-каналі заявив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Він зазначив, що зараз законопроект перебуває на етапі публічних обговорень, який буде продовжений. 

"Підкреслюю, на сьогодні ми маємо тільки законопроект. Він широко обговорюється професійним співтовариством, вже проведена перша стратегічна сесія, де були виявлені основні блоки питань, які викликають дискусії і вимагають додаткових професійних обговорень. Тільки після цього етапу законопроект буде доопрацьований і винесений на розгляд уряду", — написав Бородянський.

Також Бородянський пообіцяв, що доопрацювання законопроекту буде прозорим, і перед внесенням документа до Верховної Ради будуть враховані обґрунтовані пропозиції міністерств, професіоналів, громадськості та міжнародних партнерів.

Як повідомляло видання "Коментарі", представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Харлем Дезір висловив стурбованість з приводу низки положень українського законопроекту про протидію дезінформації, спрямованого на фактичний контроль засобів масової інформації на період російської агресії.

Нагадаємо, що 17 січня Мінкульт презентував основні положення законопроекту про протидію дезінформації. За порушення стандартів мають намір ввести адміністративну відповідальність за поширення дезінформації, за порушення правил спростування, надання відповіді та вимог прозорості – 5-10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. І передбачалася кримінальна відповідальність за системне і умисне масове розповсюдження дезінформації: обмеження або позбавлення волі від 1 до 7 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!